Ευρωμπάσκετ 2015

11 Σεπτεμβρίου 2015 08:44

Κατσικάρης: Θα είμαστε έτοιμοι για το Βέλγιο

Στα επόμενα σαράντα λεπτά κρίνεται το μέλλον μας στη διοργάνωση, τόνισε ο Φώτης Κατσικάρης. Δηλώσεις Μπουρούση, Σλούκα και Μάντζαρη.

Κατσικάρης: Θα είμαστε έτοιμοι για το Βέλγιο
-

Έναν μίνι απολογισμό της Α' φάσης του Ευρωμπάσκετ για την πορεία της Εθνικής και το αήττητο 5x5, έκανε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, μετά τη νίκη επί της Ολλανδίας και λίγο πριν ξεκινήσουν τα νοκ-άουτ ματς κόντρα στο Βέλγιο.

Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στην προσεχή αντίπαλο της Εθνικής, το Βέλγιο: «Έχουν τρεις παίκτες σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι η ομάδα που παλεύει. Το δύσκολο κομμάτι έχει να κάνει με το γεγονός πως σουτάρουν πολύ, ακόμη κι οι ψηλοί τους. Όλοι απειλούν από το τρίποντο. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι», ενώ συνέχισε:

Για την ελληνική πορεία στα πέντε ματς του ομίλου, είπε: «Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, δηλαδή να κερδίσουμε. Ξέρουμε καλά πως στα επόμενα σαράντα λεπτά κρίνεται το μέλλον μας στη διοργάνωση. Είχαμε βελτίωση σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε βρει ρόλους και ισορροπία στο παιχνίδι μας. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, είτε μας έπαιξαν ζώνη είτε man to man. Κι αμυντικά μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στον βαθμό που θέλαμε».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: «Παίζαμε τόσο καιρό για να έρθουν τα χιαστί παιχνίδια. Θα προετοιμαστούμε σωστά. Είναι δύσκολη η ώρα που παίζουμε. Θα δούμε αύριο για το Βέλγιο. Τους αντιμετωπίσαμε σε φιλικό. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Θα παίξουμε δυνατά για να αντεπεξέλθουμε. Βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Σήμερα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Θέλαμε να κερδίσουμε απόψε για να μην... λένε τίποτα. Δεν υπάρχουν ποσοστά νίκης. Πάμε να κερδίσουμε το Βέλγιο. Κρατάμε ότι είχαμε τη σωστή αντίδραση στα περισσότερα παιχνίδια και ότι είμαστε υγιείς».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Δεν σημαίνει κάτι η ήττα στο φιλικό από το Βέλγιο. Θα είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ήμασταν χαλαροί και ευτυχώς δεν το πληρώσαμε. Είτε είμαστε καλά είτε όχι, κερδίζουμε. Όπλο μας είναι η άμυνα. Ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας. Η άμυνά μας πρέπει να είναι σταθερά σε υψηλά επίπεδα. Η ομάδα κερδίζει από την άμυνα. Εκεί πρέπει να είμαστε σταθεροί για να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «θέλουμε να κερδίσουμε σε νοκ άουτ παιχνίδι μετά από τόσα χρόνια. Το 5/5 δεν μετράει, το είδαμε και πέρσι. Τα διαγράφουμε όλα. Κοιτάμε μόνο το παιχνίδι που έρχεται, με το Βέλγιο. Πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη. Βγάζουν πολλή ενέργεια όλοι. Σουτάρουν όλοι και προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Είναι θετικό που έχουμε αρκετούς παίκτες στο ροτέισον, γιατί σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, είναι σημαντικό να έχουμε αρκετούς παίκτες».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)