Κοινωνία

Χθες 12:01 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 23:57

Λύτρας: Αποφυλακίζεται μέχρι να δικαστεί ο ποινικολόγος

Με ποιους όρους, βγαίνει από τη φυλακή ο γνωστός ποινικολόγος που είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενιεακή βία.

Λύτρας: Αποφυλακίζεται μέχρι να δικαστεί ο ποινικολόγος
-

Την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα στο εδώλιο του μονομελούς εφετείου πλημμελημάτων Αθηνών αναφορικά με το επεισόδιο ξυλοδαρμού της συζύγου του αποφάσισε ομόφωνα το συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Οι δικαστές ακολούθησαν την σχετική εισαγγελική πρόταση και μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (κακούργημα) σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, που διώκεται ως πλημμέλημα.

Ως εκ τούτου το δικαστικό συμβούλιο αίρει την προσωρινή κράτηση του γνωστού ποινικολόγου και αναμένεται η αποφυλάκισή του με όρους.

Οι όροι που επιβάλλονται στον δικηγόρο είναι οι εξής:

  1. Απαγόρευση προςέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.
  2. Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.
  3. Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
  4. Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.
12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)