Κοινωνία

Σήμερα 09:23

Τουρκία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα στη Σμύρνη (βίντεο)

Μάχη με τηνν πύρινη λαίλαπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Τουρκία. Αποπνικτική ατμόσφαιρα και εκκενώσεις οικισμών.

Τουρκία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα στη Σμύρνη (βίντεο)
-

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που καίει πάνω από 26 ώρες τον ορεινό όγκο βόρεια της συνοικίας του Κορδελιού στη Σμύρνη και έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές της Τουρκίας.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και οι φλόγες έχουν κοκκινήσει τον ουρανό της Σμύρνης, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική εξαιτίας του καπνού με τις δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη.

Στο Κορδελιό απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι σε δύο συνοικίες, ενώ από την αντίθετη πλευρά του ορεινού όγκου, προς την πλευρά του Αϊδινίου, εκκενώθηκε άλλο ένα χωριό.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, μέχρι στιγμής έχουν καεί 16 σπίτια, ενώ το απόγευμα η φωτιά είχε κάψει εγκαταστάσεις στη βιομηχανική ζώνη. Τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από μια δεκαώροφη πολυκατοικία της οποίας καίγεται η στέγη.

Προς στιγμήν το απόγευμα φάνηκε η πυρκαγιά να τίθεται υπό έλεγχο, ωστόσο αργότερα λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώθηκε.

Στη Σμύρνη σπεύδει για να επιθεωρήσει το έργο της κατάσβεσης ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραχίμ Γιουμακλί.

Τι ανέφερε ο κυβερνήτης της Σμύρνης

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης, Σουλεϊμάν Ελμπάν δήλωσε ότι η πυρκαγιά στην Καρσίγιακα συνεχίζεται σε τέσσερις με πέντε διαφορετικές περιοχές, παρά τις προσπάθειες περιορισμού της με αεροπλάνα, ελικόπτερα και άλλα οχήματα, προσθέτοντας ότι ένα χωριό εκκενώθηκε.

«Η επέμβαση καθίσταται δύσκολη καθώς είναι πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Ελμπάν. «Έχουμε πληροφορίες ότι κάποια σπίτια κάηκαν. Δεδομένου ότι τώρα πνέουν άνεμοι έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα, συχνά πρέπει να σταματήσουμε την εναέρια επέμβαση», είπε, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες θα ενταθούν αν οι άνεμοι εξασθενήσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Πυροβολισμοί σε beach bar

Λωρίδα της Γάζας – Μπάιντεν: Πιο κοντά από ποτέ η επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας

Αϊτή: Πολύνεκρη εξέγερση σε φυλακές (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos