Κοινωνία

Σήμερα 14:04

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για απόπειρες δολοφονίας σε Κύπρο και Σερβία

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Για ποια εγκλήματα διώκονται.

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για απόπειρες δολοφονίας σε Κύπρο και Σερβία
-

Κύπριος που καταζητείται στην πατρίδα του για συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος που είχαν εκδώσει οι Αρχές της Μεγαλονήσου.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., έγινε χθες το απόγευμα από ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού των Τμημάτων Δίωξης Εκβιαστών και Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της ίδιας Διεύθυνσης, αλλά και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα της Κύπρου, ο 36χρονος εκζητούμενος διώκεται για τα αδικήματα της συμμετοχής σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με χρήση εκρηκτικών υλών, της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοσή του.

Εντωμεταξύ, ενας 29χρονος Σέρβος συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, διότι κατά την άφιξή του και κατόπιν διαβατηριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι διώκεται στην πατρίδα του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., εις βάρος του 29χρονου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ, όπως περιγράφεται στα διωκτικά έγγραφα, η πράξη για την οποία καταζητείται τελέστηκε τον Ιούλιο του 2019, στο Βελιγράδι.
Ο εκζητούμενος οδηγείται στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσουν οι ενέργειες που συνδέονται με την έκδοσή του στη Σερβία.
12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)