Κοινωνία

Σήμερα 08:31

Φωτιά στα Χανιά: Συνεχίζεται η κατάσβεση (βίντεο)

Με το πρώτο φως της ημέρας, ρίχτηκαν ξανά στην "μάχη" τα εναέρια. Ποια είναι η εικόνα από την πυρκαγιά.

Φωτιά στα Χανιά: Συνεχίζεται η κατάσβεση (βίντεο)
-

Καλύτερη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ροδοβάνι του Δήμου Καντάνου Σελίνου, στα Χανιά, με τους πυροσβέστες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην ολονύχτια μάχη με τις… διάσπαρτες εστίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς με τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν μικρές εστίες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από δύο ελικόπτερα.

Με πεζοπόρα τμήματα από την Αθήνα και την Κρήτη συνεχίστηκε όλη τη νύχτα η επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και πήρε γρήγορα διαστάσεις με τη βοήθεια του ανέμου που επικρατούσε στην περιοχή. Τρία μηνύματα του 112 επιστράτευσαν τους κατοίκους, που στο δεύτερο κλήθηκαν και εκκένωσαν τα χωριά Αγριλέ και Λιβάδα ενώ στο τρίτο εκκενώθηκαν τα χωριά Μάζα και Παππαδιανά, όταν και οι φλόγες προχωρούσαν προς Ροδοβάνι.

Στη μάχη με τις φλόγες επιχείρησαν αρχικά τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, πάνω από 130 πυροσβέστες από το σύνολο των δυνάμεων του νησιού, πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, κάτοικοι της περιοχής, μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου, υδροφόρες, ενώ αργά το απόγευμα επιχείρησαν και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Μπουρίνια, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

Μπάιντεν: Εγκατέλειψα για να σωθεί η Δημοκρατία

Εορτολόγιο - 25 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)