Κοινωνία

Χθες 15:22

Κρήτη - Ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας η δίωξη των δύο δραστών

Τα ευρήματα των αρχών κατά την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Τι έδειξε η μαγνητική για τα τραύματα του 49χρονου Ελληνοκαναδού.

Κρήτη - Ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας η δίωξη των δύο δραστών
-

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, άσκησε η εισαγγελέας Ηρακλείου σε βάρος των δραστών του άγριου ξυλοδαρμού του 49χρονου Ελληνοκαναδού Μανώλη Κακουλάκη και της οικογένειάς του, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr δικογραφία της υπόθεσης που σχημάτισε το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου διαβιβάστηκε χθες, στην εισαγγελία Ηρακλείου και μετά την άσκηση της κακουργηματικής δίωξης, πέρασε στα χέρια της ανακρίτριας η οποία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 4 άτομα ως δράστες του ξυλοδαρμού τόσο του 49χρονου όσο και των μελών της οικογένειάς του. Οι 2 έχουν ταυτοποιηθεί, πρόκειται για έναν 31χρονο από τα Ζωνιανά και έναν 32χρονο από το Γάζι, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης. Τα άλλα δύο άτομα της επίθεσης δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Νωρίς σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, όπου έγιναν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών του ξυλοδαρμού του Ελληνοκαναδού, χωρίς όμως αποτέλεσμα στην οποία εντοπίστηκαν χασισοφυτείες.

Με μεταλλικό αντικείμενο χτύπησαν τον Ελληνοκαναδό – Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του θύματος, ποινικολόγος Μανώλης Τρούλης μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε πως οι δράστες χτύπησαν τον Ελληνοκαναδό με ένα μεταλλικό αντικείμενο.

«Ο Ελληνοκαναδός αναρρώνει. Τα τραύματα ήταν πολλά και σημαντικά. Στην πραγματικότητα έδωσε μία μάχη για τη ζωή του και ζει εκ θαύματος. Χρησιμοποιήθηκε ένα μεταλλικό αντικείμενο. Κάποια καρέκλα ίσως και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Η αφορμή είναι ασήμαντη. Σήμερα θα μεταβώ στο Ηράκλειο. Είναι προφανές το πώς έχει ξεκινήσει. Τα χτυπήματα στο κεφάλι του έχει συνθλιβεί τα οστά στη μύτη του και έχει κάταγμα στον κρόταφο. Οι δράστες μία εβδομάδα μετά κυκλοφορούν ελεύθεροι παρ’ ότι φαίνεται πως έχουν ταυτοποιηθεί. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει μία προσέγγιση από τους δράστες, οι πληροφορίες που διακινούνται γίνεται με σκοπιμότητα και δεν επιβεβαιώνονται από την οικογένεια», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Υποβλήθηκε σε τραχειοστομία. Η οικογένεια γνωρίζω πως φιλοξενείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου, του κ. Καλοκαιρινό, σε έναν χώρο που έχει διαθέσει ο Δήμος. Έλαβε και μία σημαντική πρωτοβουλία. Έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα του δήμου να εξετάσει το ενδεχόμενο να υποβληθεί δήλωση υποστήριξης κατηγορίας στην Εισαγγελία Ηρακλείου, στηρίζοντας το δικαίωμα στην εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πράξεις αυτές είναι κακουργήματα. Με αυτό αμαυρώνεται η Κρήτη».

Οι φωτογραφίες από την ακτινογραφία σοκάρουν.

Ελληνοκαναδός - Ακτινογραφία

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου όταν ο 49χρονος Ελληνοκαναδός βρισκόταν μαζί με την 41χρονη σύντροφό του και τα δύο παιδιά του (18 και 21 ετών) σε μπαρ του Ηρακλείου απολαμβάνοντας το ποτό τους.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων, την ώρα που η οικογένεια των τουριστών είχε πληρώσει και αναχωρούσε από το κατάστημα υπήρξε ένα συμβάν με την παρέα των Κρητικών καθώς ένας από εκείνος κατά λάθος έκαψε τον 49χρονο με το τσιγάρο.

Ο τουρίστας προχώρησε σε παρατήρηση και αυτό φαίνεται να στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η άγρια επίθεση.

Τα πράγματα πήραν άγριες διαστάσεις με κάποιους από την παρέα των 4 Κρητικών να του πετάνε καρέκλες στο κεφάλι ενώ να δέχεται και πολλαπλά χτυπήματα.

Μάλιστα, επιτέθηκαν τόσο στα παιδιά όσο και στην σύντροφο του 49χρονου οι οποίο φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την οικογένεια των τουριστών και την μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας των χτυπημάτων που του επέφεραν ακόμη και με καρέκλα, είναι το γεγονός ότι έχει σπάσει το κρανίο του σε τρία σημεία, με αποτέλεσμα να του τοποθετηθούν 40 μεταλλικά εξαρτήματα, ενώ του έγιναν 60 ράμματα στο κεφάλι.

Πηγή: cretapost.gr

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ - Ευλογιά mpox: Ξεκινά ο εμβολιασμός για τον τροποποιημένο ιό

Τουρκία - Τσελίκ: Η εισβολή το 1974 έσωσε τους Ελληνοκύπριους από τις συμμορίες

Μάτι: 104 φαναράκια στην θάλασσα για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)