Κοινωνία

Σήμερα 15:55

Φωτιά στη Θέρμη: Εντοπίστηκαν ύποπτες συσκευασίες (εικόνες)

Η περιοχή φέρεται να έχει μπει στο "στόχαστρο" εμπρηστών τα τελευταία 24ωρα με νέες εστίες να ξεσπούν ενώ σε μία περίπτωση εντοπίστηκαν και υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.

Φωτιά στη Θέρμη: Εντοπίστηκαν ύποπτες συσκευασίες (εικόνες)
-

Ύποπτες συσκευασίες οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πρόκληση πυρκαγιάς εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί (16/7), σε περιοχή της Καρδίας από υπάλληλο της καθαριότητας του δήμου Θέρμης.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής και η Πολιτική Προστασία του δήμου που έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν το υλικό προς επεξεργασία.

Δασικές εκτάσεις στα ορεινά του δήμου Θέρμης φαίνεται πως μπήκαν στο στόχαστρο εμπρηστών τα τελευταία 24ωρα. Μετά τη φωτιά πλησίον δασικής περιοχής στην Περιστερά πριν από λίγα 24ωρα, χθες Δευτέρα (15/07) άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν δασική έκταση η οποία βρίσκεται σε απόσταση διακοσίων μέτρων έξω από το Λιβάδι στο δρόμο προς Πετροκέρασα, όπου εντοπίστηκαν και υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ και αμέσως από το επιχειρησιακό κέντρο και το drone που διαθέτει ο δήμος Θέρμης, ειδοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία του δήμου.

Θέρμη - ύποπτες συσκευασίες - φωτιά

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έσπευσαν στο σημείο 15 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 48 πυροσβέστες, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο καναντέρ, τρεις υδροφόρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ισχυρή δύναμη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου με ένα δέκα τόνων βυτιοφόρο, ένα πέντε τόνων Πυροσβεστικό όχημα και πέντε πυροσβεστικά τύπου NAVARA, καθώς και μηχανήματα έργου του δήμου.

Θέρμη - ύποπτες συσκευασίες - φωτιά

Στην μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν επίσης οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας: Θέρμης με 20 άτομα, Μίκρας με 10 άτομα, Λιβαδίου με 10 άτομα, Πανοράματος με ένα όχημα και τρία άτομα, η Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Δρυμού με ένα όχημα και πέντε άτομα, δύο Πεζοπόρες Ομάδες της 2ης ΕΜΟΔΕ, η ΕΔΟΜΑΚ με ένα όχημα και τρία άτομα, η Ομάδα Δράσης και Βοήθειας του Ασβεστοχωρίου και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Επανομής με τέσσερα άτομα.

Θέρμη - ύποπτες συσκευασίες - φωτιά

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα και στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής έως τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Παλαιό Φάληρο: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μηχανή

Σπείρα εκβιαστών: Η “προστασία”, η οπαδική βία, ο “Αρκούδος” και οι εμπρησμοί (εικόνες)

Συρεγγέλα: Ο Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη, ο Πολάκης επιμένει

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)