Κοινωνία

04 Ιουλίου 2024 10:38

Χαλκιδική: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων και χρέωνε κάθε φωτογραφία τους (βίντεο)

Ο εκτροφέας ισχυρίστηκε ότι ακρωτηρίασε τα πανέμορφα πουλιά για να μην αποδράσουν. Τι πρόστιμο του επιβλήθηκε από τις αρμόδιες αρχές.

Χαλκιδική: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων και χρέωνε κάθε φωτογραφία τους (βίντεο)
-

Πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ επιβλήθηκε από τις αρμόδιες αρχές στον ιδιοκτήτη δύο πολύχρωμων παπαγάλων Macaw στη Χαλκιδική, για  τον ακρωτηριασμό τους και την εκμετάλλευσή τους σε κερδοσκοπική κατεύθυνση. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία που έγινε πριν από λίγες ημέρες στον Δήμο Κασσάνδρας με ταυτόχρονη ενημέρωση της οργάνωσης «Animal Rescue and Defence Squad».

Μετά την καταγγελία, η οποία έγινε από μία γυναίκα που έκανε διακοπές στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης των δύο πτηνών ήταν ένας πλανόδιος που είχε στημένους τους δύο παπαγάλους στην παραλία στο Πευκοχώρι, τους έβαζε στον ώμο των περαστικών και των τουριστών και αφού εκείνοι έβγαζαν φωτογραφία με το δικό τους κινητό τηλέφωνο, τους χρέωνε γι’ αυτό, ένα χρηματικό ποσό ίσο με περίπου 10 ευρώ. Επιπλέον
ο ιδιοκτήτης των ζώων φέρεται να τους έκοψε τα φτερά για να μη μπορούν να πετάξουν, και για να στέκονται, έτσι, στον ώμο των “πελατών”.

Για να μπει τέλος στη δράση του ιδιοκτήτη, χρειάστηκε φιλόζωοι εθελοντές να μεταβούν στο σημείο για να διαπιστώσουν την παράνομη δράση του και να παραδώσουν τα αποδεικτικά στοιχεία στις αρχές. Στην επιχείρηση συμμετείχαν υπάλληλοι από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρειας, το Δασαρχείο Χαλκιδικής και τον Δήμος Κασσάνδρας. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες ο άνδρας είναι πολίτης Σερβίας και ήταν εκτροφέας στη χώρα του, ενώ η παραπάνω παράνομη δραστηριότητά του στην περιοχή της Χαλκιδικής φέρεται να λάμβανε χώρα ήδη επί μια βδομάδα.

Στην ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης αναφέρεται:

«Εχθές συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία Τμήμα Κασσανδρείας, το Δασαρχείο Χαλκιδικής, τον Δήμο Κασσάνδρας. Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw, τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου. Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους €20.000. Ας ελπίσουμε να βοηθήσουμε έτσι να υπάρξει μείωση του φαινομένου της χρήσης των ζώων για κερδοσκοπία».

Στο θέμα αναφέρθηκε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων Στέλιος Γερονυμάκης μιλώντας στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη. Ο κ. Γερονυμάκης επισήμανε ότι στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο εκτροφέας κατείχε όλα τα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε νόμιμη δεσποτεία των δύο ζώων, κι έτσι είναι απολύτως αβάσιμος κάθε ισχυρισμός του πως δήθεν λόγω αμάθειας, δεν γνώριζε το παράνομο των πράξεών του:

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Ανοίγουν οι κάλπες - Το εκλογικό σύστημα και το προβάδισμα των “Εργατικών”

Αυγενάκης: Το επεισόδιο στο αεροδρόμιο, η “ασυλία” και η διαγραφή (βίντεο)

Κύπρος: Άνδρας σκότωσε τον κουνιάδο του μετά από καυγά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)