Κοινωνία

23 Ιουνίου 2024 16:47 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουνίου 2024 19:49

Φωτιά στην Ύδρα: Κακουργηματικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους συλληφθέντες

Ποια θα είναι η συνέχεια και οι απειλούμενες ποινές, σε περίπτωση που η δίωξη περιλαμβάνει κατηγορία για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο. Ποια η στάση του Δήμου Ύδρας.

Φωτιά στην Ύδρα: Κακουργηματικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους συλληφθέντες
-

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στους 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού οι οποίοι φέρονται να πέταξαν βεγγαλικά, προκαλώντας την επέκταση της φωτιάς στην Ύδρα.

Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που το κακούργημα για το οποίο ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, ήταν εκείνο του εμπρησμού δασικής έκτασης με ενδεχόμενο δόλο, τότε παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας θα δηλώσει και ο Δήμος Ύδρας. Η πρόκληση φωτιάς και οικολογικής καταστροφής απειλείται με κάθειρξη μέχρι και 20 χρόνια και πολύ υψηλό χρηματικό πρόστιμο. Νωρίτερα σήμερα, οι 13 συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα και αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με την κατηγορία, από τη θαλαμηγό εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα τα οποία προκάλεσαν τη φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού. Τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει άτομα από το Καζακστάν, τα οποία πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα.

 «Κάποιοι ιδιώτες με φωτοβολίδες-βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα στην Ύδρα. Για την κατάσβεση της φωτιάς, χρησιμοποιήθηκαν 6 εναέρια μέσα και 2 ομάδες δασοκομάντος», είπε σχετικά την Κυριακή ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στα Χανιά: Θρήνος για τον 18χρονο Κωνσταντίνο - “Ήταν από νωρίς στη βιοπάλη...”

Τραμπ: Θέλετε να κρατήσετε το όπλο σας; Είστε Χριστιανοί; Να πάτε να με ψηφίσετε!

Τουρκία: 23χρονος σκότωσε γυναίκα, πεθερικά και κουνιάδο κι έφυγε με το νεογέννητο παιδί του! (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)