Γενικά

26 Οκτωβρίου 2018 14:56

Κόντρα Μπαμπινιώτη – Γαβρόγλου για τα Πανεπιστήμια (βίντεο)

Συνεχίζεται η διαφωνία του Καθηγητή του ΕΚΠΑ με τον Υπουργό για την πρόταση “λουκέτο”, ενώ η κατάσταση στους χώρους των Πανεπιστημίων παραμένει δραματική.

Κόντρα Μπαμπινιώτη – Γαβρόγλου για τα Πανεπιστήμια (βίντεο)
-

Η Ακαδημαϊκή κοινότητα φέρνει στο φως τις διαστάσεις ανομίας μέσα στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα και απευθύνει έκκληση προς την πολιτεία να παρέμβει.

Ο καθηγητής Άγγελός Συρίγος ο οποίος έχει δεχθεί επίθεση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αναφέρει ότι ακόμη κι όταν βρέθηκε νεκρός μέσα στο Πανεπιστήμιο η πολιτεία δεν αντέδρασε, λέγοντας χαρακτηριστικά στον ANT1 “Ούτε οι θάνατοι μέσα στα Πανεπιστήμια δεν “ταράζουν” την Πολιτεία ”.

Η πρόταση του καθηγητή γλωσσολογίας και πρώην πρύτανη του Καποδιστριακού Γεώργιου Μπαμπινιώτη ως έσχατη λύση να κλείσουν προσωρινά όλα τα πανεπιστήμια της χώρας χαρακτηρίστηκε αντιδημοκρατική από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Η κατάσταση δεν ελέγχεται απαντά ο πρώην πρύτανης.

Για καθημερινά φαινόμενα σωματικής και ψυχολογικής βίας έκανε λόγο ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας.

Το ζήτημα θα τεθεί στις συγκλήτους των Πανεπιστημίων, οι καθηγητές έχουν ζητήσει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Την ανησυχία του τόσο για όσα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο και σε άλλους πανεπιστημιακούς χώρους εξέφρασε με ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλοςγος Αθηνών.

“Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό του Συμβούλιο,  εκφράζει την έντονη ανησυχία του για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε άλλους Πανεπιστημιακούς χώρους. Η επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας. Οι διάφορες δε καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές είναι απαράδεκτες, ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Καλούμε τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές, να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία”.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)