Γενικά

09 Νοεμβρίου 2017 06:45

Αντιδράσεις για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από την φυλακή

Το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης "17Ν" αναμένεται σήμερα να βγει από την φυλακή. Η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ. Επίθεση στον Μητσοτάκη από τον γιο του Κουφοντίνα.

Αντιδράσεις για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από την φυλακή
-

Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, εκτός απροόπτου, σήμερα το πρωί θα πάρει την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν. Στις φυλακές βρίσκεται από τότε, που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης.

Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.

Κατόπιν αυτού, σήμερα το πρωί αναμένεται, να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα της εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο άκουσμα της είδησης για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα άμεσες ήταν οι πολιτικές αντιδράσεις με πρώτο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη,.

Σε ανάρτηση του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι "οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη".

Κυρ. Μητσοτάκης - tweet - Κουφοντίνας

Επίθεση από τον γιο του Κουφοντίνα στον Μητσοτάκη

Ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτωρ με αφορμή την είδηση ότι ο πατέρας του θα λάβει για πρώτη φορά άδεια από τις φυλακές, επισημαίνει ότι «πέφτουν οι μάσκες» και υποστηρίζει ότι με την απόφαση για την άδεια του πατέρα του εφαρμόσθηκε ο νόμος, ενώ καταλήγει γράφοντας ότι «το μόνο που είναι «αδιανόητο» κ. Μητσοτάκη είναι το θράσος σου».

Έκτωρ Κουφοντίνας - facebook

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη με διαδοχικές της αναρτήσεις στο twitter.

Ντ. Μπακογιάννη - tweet - Κουφοντίνας 

Με μια και μόνο λέξη αντέδρασε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ασχολίαστο» έγραψε στο Twitter για να επανέλθει λίγο αργότερα κάνοντας λόγο, μεταξύ των άλλων, για πρόκληση.

Άδωνις Γεωργιάδης - twitter - Κουφοντίνας

 Από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας  στο Action24 έκανε λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση. 

«Ένας δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια δεν μπορεί να βγαίνει από την φυλακή. Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις», έγραψε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 

Στ. Θεοδωράκης - tweet - Κουφοντίνας

Καμμένος: Όταν λέμε ισόβια, πρέπει να εννοούμε ισόβια

Αντίθετος στην χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο για τρομοκρατία, Δημήτρη Κουφοντίνα, εμφανίζεται και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος. 

«Επειδή ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί με τον τρομοκρατικό νόμο και ο νόμος αυτός καταδικάζει αυτούς που στρέφονται κατά του κράτους και της Δημοκρατίας σε ισόβια. Όταν λέμε ισόβια, όμως, πρέπει να εννοούμε ισόβια», υπογραμμίζει ο κ. Καμμένος στα parapolitika.gr και τονίζει: «Πέραν τούτου ο Κουφοντίνας δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για τα ειδεχθή εγκλήματά του. Έχει καταδικαστεί 11 φορές σε ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη. Μετά τα παραπάνω διαφωνώ με την λογική της χορήγησης της διήμερης άδειας. Το ίδιο Συμβούλιο πέρυσι είχε απορρίψει το αίτημά του με το σκεπτικό ότι είναι αμετανόητος. Θα έχει ενδιαφέρον κι εγώ προσωπικά θέλω πολύ να διαβάσω το νέο σκεπτικό στο οποίο βασίζεται η νέα του απόφαση».

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι για Κουφοντίνα: πληροί τα κριτήρια για άδεια

Υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα τάσσεται η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία σε ανακοίνωση της τονίζει μεταξύ άλλων ότι «θα την είχε πάρει προ πολλού εάν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)