Αστυνομικό Δελτίο

01 Νοεμβρίου 2017 00:10 Τελευταία ενημέρωση : -

“Κλοιός” της ΕΛΑΣ στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

Συνελήφθη ήδη ένας 32χρονος δραπέτης. Αναζητείται ο δεύτερος δράστης. Ενδέχεται να διέφυγε εκτός Ελλαδας.

“Κλοιός” της ΕΛΑΣ στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου
-



Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Πρόκειται για έναν 32χρονο Αλβανό υπήκοο, δραπέτη φυλακών, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα.

Ο συλληφθείς, ο οποίος είναι Ρομά, βρέθηκε σε σπίτι σε οικισμό Ρομά στην Πάτρα, ενώ ετοιμαζόταν να φύγει για Αλβανία, είτε απευθείας είτε μέσω Ιταλίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, είχαν ακριβείς πληροφορίες για τους δύο δράστες της δολοφονίας και τις κινήσεις του και εντόπισαν τον 32χρονο, καθώς αναζητούσε τρόπο να φύγει από την Ελλάδα. Όπως διαπιστώθηκε είναι δραπέτης των φυλακών, γι΄αυτό κρατήθηκε, μέχρι να συμπληρωθούν τα στοιχεία σε βάρος του.

Ο δεύτερος από τους δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες πρόλαβε και διέφυγε στην Αλβανία, αλλά είναι γνωστά τα στοιχεία του και αναζητείται. 

Ζαφειρόπουλος - δικηγόρος - δολοφονία

Ο 32χρονος δολοφόνος φέρεται να υποστηρίζει πως σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο, ο οποίος όμως στη θέα του πιστολιού προσπάθησε να καλυφθεί και δέχθηκε τη σφαίρα στον θώρακα.

Ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας φέρονται οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι, που προσήχθησαν, την Δευτέρα, στα γραφεία της Ασφάλειας και κατά το παρελθόν ήταν πληρωμένοι εκτελεστές.

Οι δύο βαρυποινίτες είχαν δώσει εντολή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στους τρεις Αλβανούς να εκφοβίσουν τον Ζαφειρόπουλο, προκειμένου να ζητήσει χρήματα από πελάτη του.

Ο πελάτης του Ζαφειρόπουλου φέρεται να χρωστούσε λεφτά στους βαρυποινίτες από το 2015, όταν τους είχε βάλει, όπως υποστηρίζεται, να σκοτώσουν δικηγόρο στην περιοχή της Πεντέλης, τον οποίο τελικά και τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)