Γενικά

09 Ιανουαρίου 2017 11:00

Χωρίς έλεος ο χιονιάς σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο και Οινούσσες (βίντεο)

Νέο κύμα χιονιά έπληξε το βόρειο Αιγαίο. Σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Χωρίς έλεος ο χιονιάς σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο και Οινούσσες (βίντεο)
-

Ισχυρή νέα χιονόπτωση σημειώνεται σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, στο μεγαλύτερο μέρος του βορείου Αιγαίου. Ιδιαίτερα έντονη είναι η χιονόπτωση σε όλη τη δυτική Λέσβο όπου έχει φτάσει μέχρι τις ακτές της Ερεσού και του Σιγρίου, ενώ στις περιοχές Φίλιας και Σκαλοχωρίου φτάνει ήδη το μισό μέτρο!

Σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα συνεργεία με μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επιχειρούν ξανά από τα χαράματα παρά την καταπόνηση των περασμένων ημερών, προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στους δρόμους. Που όμως αυτή τη φορά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι λόγω του παγετού που έχει προηγηθεί.

Από τα χαράματα χιονίζει και σε όλη τη βόρεια Χίο

Σύμφωνα με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στις οδούς:

- Χίου - Καρδαμύλων, από το ύψος του Θόλους και βορειότερα.

- Χίου - Βολισσού, μετά από το από το Αίπος.

- Χίου - Αυγωνύμων, από το ύψος των Καρυών μέχρι και τα Αυγώνυμα. Ήδη συνεργεία του δήμου Χίου και της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου προσπαθούν προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Χιονοθύελλα στην Λήμνο

Λήμνος - χιόνι

Λήμνος - χιόνι

Λήμνος - χιόνι

Λήμνος - χιόνι

Νέα επιδρομή του χιονιά στη Λήμνο και τον Αη Στράτη το ξημέρωμα της Δευτέρας. Τα νησιά έχουν καλυφθεί από χιόνι ακόμα και στους κεντρικούς οικισμούς τους, ενώ για την κίνηση των οχημάτων είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αη Στράτης - χιόνι - κακοκαιρία

Αη Στράτης - χιόνι - κακοκαιρία

Αη Στράτης - χιόνι - κακοκαιρία

Αη Στράτης - χιόνι - κακοκαιρία

Αη Στράτης - χιόνι - κακοκαιρία

Προβλήματα στις Οινούσσες  

Αδιάβατοι είναι οι δρόμοι στο σύμπλεγμα των Οινουσσών, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς.

Το νέο κύμα χιονιά που έπληξε την περιοχή τα ξημερώματα επιδείνωσε  την ήδη δύσκολη κατάσταση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οινουσσών Στέφανο Βογιατζή, το νησί εδώ και τέσσερις μέρες είναι χωρίς τηλέφωνο.

Χίος - Οινούσσες - χιόνι - χιονόστρωση

Επιπλέον, όπως δήλωσε στο politischios.gr, αποκλεισμένες είναι καλόγριες σε μοναστήρι της περιοχής, ενώ αρκετοί κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να πλησιάσουν στους στάβλους τους.

Χίος - Οινούσσες - χιόνι - χιονόστρωση

«Εδώ και 4 ημέρες φωνάζουμε και κανείς δεν μας δίνει σημασία. Είμαστε χωρίς τηλέφωνα, οι δρόμοι και τα σχολεία είναι κλειστά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στις μάντρες τους, οι καλόγριες έχουν αποκλειστεί στο μοναστήρι. Αν ακούει κάποιος ας μας βοηθήσει», είπε οργισμένος ο Δήμαρχος.

 

Φωτογραφίες, βίντεο: limniakifoni.gr, lesvosnews.gr, limnosreport.gr

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)