Αστυνομικό Δελτίο

03 Οκτωβρίου 2016 13:43

Απαγόρευση των δακρυγόνων σε διαδηλώσεις

Κατακραυγή για την ρίψη χημικών σε συνταξιούχους. Ενοχλημένος ο Τσίπρας. Τόσκας: Το Υπουργείο αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.

Απαγόρευση των δακρυγόνων σε διαδηλώσεις
-

Μετά απο την κοινωνική κατακραυγή για ακόμη μία ρίψη χημικών σε βάρος συνταξιούχων, που βρήκαν αποκλεισμένη με κλούβες των ΜΑΤ την Ηρώδου Αττικού, στην διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις συντάξεις, ήρθε η απαγόρευση εφεξής της ρίψης δακρυγόνων σε πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων.

Λίγες μόνο ώρες μετά την ρίψη χημικών και στην Καισαριανή, κατά πολιτών που διαμαρτύρονταν στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στον Δήμο Καισαριανής, με ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δημοσιοποίησε ότι απογορεύει την χρήση δακρυγόνων

Με την ανακοίνωση, σχεδόν δύο ώρες μετά την ένταση στην Ηρώδου Αττικού και την χρήση χημικών κατά των ηλικιωμένων, πολλοί εκ των οπόιων αντιμετώπισαν προβλήματα αναπνοής, ο Νίκος Τόσκας ανακοίνωσε ότι όχι ο ίδιος αλλά "το Υπουργείο αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη" για όσα διαδραματίστηκαν.

Μάλιστα,  τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων κατά τη διάρκεια της πορείας συνταξιούχων και ζήτησε να μην επαναληφθεί.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

"Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

Επεισόδια και δακρυγόνα στην πορεία των συνταξιούχων 

Τα επεισόδια με τους συνταξιούχος σημειώθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν οι συνταξιούχοι που έκαναν πορεία από την πλατεία Κοτζιά έφτασαν κοντά στο Μαξίμου και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να περάσουν.

Οι συνταξιούχοι έπιασαν και κουνούσαν την κλούβα της αστυνομίας, φωνάζοντας συνθήματα και οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν με χρήση δακρυγόνων. Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και ζητούσαν να περάσει αντιπροσωπεία τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)