Γενικά

29 Δεκεμβρίου 2015 20:06

“Όχι” και στο δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια του Ιονίου

Οι κάτοικοι στα Ιόνια Νησιά είπαν “όχι” στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, σε αντίθεση με το “ναι” της κυβέρνησης στην κοινοπραξία Fraport.

“Όχι” και στο δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια του Ιονίου
-


Στις 14 Δεκεμβρίου υπεγράφη η συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ με την κοινοπραξία της Fraport για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων αλλά οι κάτοικοι στα Ιόνια Νησιά, που συμμετείχαν στο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα του Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Γαλιατσάτου, είπαν ΟΧΙ στο ΝΑΙ της κυβέρνησης

Βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε ο κ.  Γαλιατσάτος στο δημοψήφισμα συμμετείχαν 6.426 πολίτες  εκ των οποίων 4.887 (ποσοστό 76,05%) υπερψήφισαν την πρόταση της Περιφέρειας ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζος. Κατά ψήφισαν 1.539 πολίτες (ποσοστό 23,95%).

Ικανοποιημένος τόσο από το αποτέλεσμα όσο και τη συμμετοχή των πολιτών δήλωσε ο Περιφερειάρχης εκτιμώντας πως «το μήνυμα που αναδύεται είναι: σεβασμός στους πολίτες και τη γνώμη τους για κάθε σοβαρό θέμα που επηρεάζει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και της χώρας. Η Πολιτεία οφείλει να εμπιστευθεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει στη νομοθέτηση της δυνατότητάς τους να διεξάγουν τοπικά δημοψηφίσματα»

«Μια ακόμη μάχη στο σκηνικό του πολέμου για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας δόθηκε με επιτυχία. Προχωρούμε με δύναμη για την επόμενη μέρα, την επόμενη μάχη. 8/1/2016 είναι η εκδίκαση της προσφυγής μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης ενώπιον του ΣτΕ. Η Περιφέρεια θα είναι κλειστή. Εμείς θα είμαστε εκεί για την υπεράσπιση του δικαίου, της αλήθειας, του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος» σημείωσε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)