Γενικά

04 Δεκεμβρίου 2015 18:48

Νέο δυστύχημα σε ορυχείο της ΔΕΗ

Νεκρός ένας 50χρονος, εργάτης σε εργολάβο της εταιρείας. Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενο, τι απαντά η Διοίκηση της Εταιρείας Ηλεκτρισμού.

Νέο δυστύχημα σε ορυχείο της ΔΕΗ
-

Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό σε ορυχείο της ΔΕΗ, προστέθηκε σήμερα στην μακρά λίστα δυστυχημάτων σε εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Νεκρός είναι ένας 50χρονος άνδρας, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ορυχείο του νότιου πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου της Κοζάνης. 

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο άτυχος άνδρας οδηγώντας ένα φορτηγό, στην προσπάθεια του να ξεφορτώσει λιγνίτη, βρέθηκε στην άκρη του επιπέδου απόθεσης, δίπλα από το οποίο υπήρχε κενό ύψους 8 μέτρων. Το όχημα παρασύρθηκε από το βάρος του φορτίου και κατακρημνίστηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός.

Σε ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ, αφού εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 50χρονου, καταγγέλλει ως υπαίτιους του δυστυχήματος την ΔΕΗ «για προκλητική αδιαφορία και πλημμελή λειτουργία της Επιχείρησης. Επιμένει να αναλώνεται στην εξαγγελία μέτρων, αμελώντας να προβεί και να επιβάλει την τήρησή τους στους χώρους εργασίας», αλλά και την Κυβέρνηση «που με το καθεστώς απαγόρευσης των προσλήψεων που έχει επιβάλλει στη ΔΕΗ, υπεραύξησε τις εργολαβίες, διόγκωσε την έλλειψη τεχνογνωσίας με αποτέλεσμα να έχει καταστήσει "φυσιολογική εξέλιξη" τα εργατικά ατυχήματα».

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Σπάρτακος», Μόσχος Μόσχου, συμπληρώνει «αν παίρναμε κόσμο, θα γλιτώναμε ατυχήματα. Στο παρά ένα γλιτώνουμε κάθε μέρα ατυχήματα!» 

Με ανακοίνωση της, η ΔΕΗ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου υπαλλήλου της, αναφέροντας ως αιτία για την τραγική κατάληξη του περιστατικού, την «παραβίαση της απόστασης ασφαλούς εκφόρτωσης», συμπληρώνοντας ότι «θα προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος, για τα μέτρα που τυχόν θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από τον εργολάβο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)