Αστυνομικό Δελτίο

09 Ιουνίου 2015 13:19

«Μαϊμού» αστυκτηνίατρος έπαιρνε φακελάκια από κρεοπωλεία

Συνελήφθη κρεοπώλης που εξαπατούσε συναδέλφους του, πραγματοποιώντας ελέγχους σε καταστήματα της Αττικής.

-

Του Μανώλη Ασαριώτη

Βρήκε μία ταυτότητα υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, κόλλησε επάνω της τη φωτογραφία του, έβαλε τα στοιχεία ενός αληθινού κτηνιάτρου και έκανε τους δικούς του ελέγχους σε κρεοπωλεία της Αττικής ως αστυκτηνίατρος. Όταν έβρισκε παραβάσεις, απαιτούσε φακελάκι από τους επιχειρηματίες, προκειμένου να μην τις βεβαιώσει.

Πρόκειται για έναν κρεοπώλη στο επάγγελμα, 51 ετών, ο οποίος -σύμφωνα με τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, που τον συνέλαβαν- από την αρχή του χρόνου δήλωνε αστυκτηνίατρος και εξαπατούσε κρεοπώλες. Από τη μέχρι τώρα έρευνα εξακριβώθηκε να έχει διαπράξει τις παρακάτω πράξεις:

•Την 18/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στον Πειραιά και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

•Την 20/05/2015  ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, λαμβάνοντας διακόσια (200) ευρώ.

•Την 20/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, λαμβάνοντας πενήντα (50) ευρώ.

•Την 22/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Αιγάλεω και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, τα οποία ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να καταβάλλει.

•Την 23/5/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Στελέχη του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης τον εντόπισαν τη Δευτέρα και τον συνέλαβαν, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)