Γενικά

18 Μαΐου 2015 19:50

Συνεχίζεται η κοσμοσυρροή στην Αγία Βαρβάρα

Τουλάχιστον 300.000 πιστοί έχουν περάσει την είσοδο του Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα. Νωρίτερα ανοίγει πλέον ο ναός λόγω προσέλευσης.

-

Οκτώ ημέρες έχουν περάσει από τη μεταφορά των ιερών λειψάνων στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας και η προσέλευση των πιστών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Οι ουρές που σχηματίζονται ολόκληρο το 24ωρο ανάγκασε τους υπευθύνους του ναού να αλλάξουν τις ώρες προσκυνήματος, ανοίγοντας τις πόρτες της εκκλησίας από τις 06.30 και όχι από τις 09.00 όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε παράκληση για τους εργαζομένους της Ιεράς Συνόδου, της Αποστολικής Διακονίας και των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Κυριακή, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου. Συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και οι επίσκοποι Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Σαλώνων κ. Αντώνιος και Μεθώνης κ. Κλήμης.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Λήμνου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη σημασία που έχει για την Εκκλησία το συγκεκριμένο προσκύνημα εν μέσω «αυτής της μεγάλης πνευματικής κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή, πολυμελής αντιπροσωπεία αξιωματικών του Πυροβολικού, του οποίου η Αγία είναι προστάτιδα, εκκλησιάστηκε, με τους υπόλοιπους πιστούς που συνέρρεαν στο ναό της Αγίας Βαρβάρας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)