Αστυνομικό Δελτίο

23 Απριλίου 2015 16:35

Κινητές Αστυνομικές Μονάδες δίπλα στο πολίτη στη μεθόριο

150 οχήματα ειδικού τύπου στη διάθεση των αρχών για την αστυνόμευση και την επιτήρηση των παραμεθόριων περιοχών.

-

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δράσεων της Αστυνομίας από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της. Παρόντες μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο  ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Όπως υπογραμμίστηκε από τους ομιλητές το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επιδιώκει οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες να συμβάλλουν αποφασιστικά τόσο στην αναγκαία ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δυσπρόσιτες περιοχές, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», 150 οχήματα ειδικού τύπου (φορτηγά με επίπεδη καρότσα) διατίθενται σε Υπηρεσίες για την αστυνόμευση και επιτήρηση παραμεθόριων περιοχών, στα σύνορα και σε ακριτικές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, τα συγκεκριμένα οχήματα, η προμήθεια των οποίων έγινε με χρηματοδότηση του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο των Υπηρεσιών αυτών στις περιοχές: Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καστοριά, Φλώρινα, Σέρρες, Πέλλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Ροδόπη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Δωδεκάνησα, Κρήτη , Εύβοια και Κέρκυρα.

Σημειώνεται ότι σημείο αναφοράς του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» είναι ο βασικός στρατηγικός στόχος του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής «Αστυνομία δίπλα στον πολίτη».

Γιάννης Πανούσης

Ο αναπληρωτής υπουργός στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων πως, «πρόκειται για μια όμορφη στιγμή γιατί η Αστυνομία δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, διαμορφώνει μία νέα πραγματικότητα. Και όταν λέμε συμφιλίωση και κοντά στον πολίτη, εννοούμε στον κάθε πολίτη, όχι στον πολίτη της πόλης μόνο.

Στον παππού στα σύνορα, που φοβάται που θέλει να μιλήσει, τον άνθρωπο που έχει ένα πρόβλημα στα Πομακοχώρια, έναν άλλον που δεν ξέρει γράμματα και θέλει κάποιον να τον βοηθήσει. Άρα στέλνουμε τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες σε περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για τα οχήματα που βλέπετε.

Στο κέντρο νομίζω ότι έχει πετύχει ήδη και θα επεκταθεί ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, οι πεζές περιπολίες, τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης. Άρα η Αστυνομία ξαναδείχνει ένα πρόσωπο κοινωνικό, προληπτικό και αποτρεπτικό».

Δημήτρης Τσακνάκης

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως, «Στην συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά από όλους μας, για τη βελτίωση της αστυνόμευσης γενικότερα, διαμορφώνουμε σήμερα, ένα νέο μοντέλο, αυτό της ίδρυσης των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων.

Το μοντέλο αυτό, που συνίσταται στην συμπλήρωση της οργανωτικής δομής για την επίτευξη του στόχου μας -που είναι η καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών από την Αστυνομία- και στην στενότερη συνεργασία και ανάπτυξη καλύτερων σχέσεων αστυνομίας πολίτη, σε όλα τα επίπεδα.

Το νέο αυτό μοντέλο θα λειτουργήσει πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές και τα ασφαλή συμπεράσματα που θα εξαχθούν, θα μελετηθούν άμεσα, ώστε να γίνει επέκταση του θεσμού αυτού το συντομότερο δυνατό στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)