Γενικά

23 Μαρτίου 2015 19:00

Οδύνη για την απώλεια του ηλεκτρολόγου του Highspeed 5

Έχασε την ζωή του απο πυρκαγιά στο καράβι. Την θλίψη τους εξέφρασαν η πλοιοκτήτρια εταιρεία κι εκπρόσωποι κομμάτων. Εντολή για ελέγχους απο το Υπ. Εργασίας.

-

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του δίνοντας μάχη με τις φλόγες που ξέσπασαν στο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Highspeed 5, εν ώρα επισκευαστικών εργασιών στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Πρόκειται για τον 50χρονο προϊστάμενο ηλεκτρολόγο του πλοίου, ο οποίος φαίνεται ότι ενώ μπορούσε να εγκαταλείψει αμέσως το ταχύπλοο, εκείνος παρέμεινε στο κατάστρωμα, σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά.

Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του άτυχου ηλεκτρολόγου και δεσμεύεται ότι θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος. «Η Hellenic Seaways συνεργάζεται με τις εμπλεκόμενες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς», τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι φωτιά έχει κατασβηστεί πλήρως, ενώ οι έρευνες της Πυροσβεστικής επί του πλοίου συνεχίζονται. Το συγκεκριμένο πλοίο, πάντως, είχε ελεγχθεί στις 10.3.2015 από Μικτή Επιτροπή Ελέγχου και δεν εντοπίστηκαν παραβάσεις.  Παρ' όλα αυτά, ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε κ. Απόστολος Καψάλης έδωσε εντολή για καταγραφή και επανεξέταση των φακέλων όλων των  ελέγχων των τελευταίων μηνών.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέφρασε επίσης τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του εργαζόμενου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)