Γενικά

18 Μαρτίου 2015 09:46

Βασανιστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη οι bloggers;

H πορεία των αστυνομικών ερευνών και τα διαδικτυακά "κλειδιά", θ'αρχίσουν να φωτίζουν το μυστήριο.

-

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης κηδεύτηκε χθες σε βαρύ κλίμα στο χωριό του πατέρα του, το Σελλί Ρεθύμνου. Χιλιάδες κόσμου ήταν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στο παιδί που αφαίρεσε μόνο του τη ζωή του, στις 6 Φεβρουαρίου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τις συνθήκες που τον ώθησαν στο σημείο να προβεί στην αυτοχειρία είναι πολλά και οι ευθύνες είναι τώρα που πρέπει να αναζητηθούν. Χωρίς τιμωρία φαίνεται πως δεν θα μείνει κανένας από τους ενόχους, καθώς πρόκειται για πολλά άτομα. Τόσο οι βασανιστές – συντοπίτες συμφοιτητές του, όσο και αυτοί που ήξεραν και δεν μίλαγαν θα έρθουν προ των ευθυνών τους.

Ο νέος κύκλος ερευνών έχει ξεκινήσει από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, για να διαπιστωθεί η έκταση των βασανιστηρίων στα οποία υποβάλλονταν ο Βαγγέλης. Χωρίς ευθύνη δεν μένουν ούτε οι συμφοιτητές, αλλά ούτε και το προσωπικό της Γαλακτοκομικής Σχολής, κάτω από τη ανοχή των οποίων συνεχιζόταν το θέατρο του παραλόγου, η ενδοσχολική βία που εξώθησε στα άκρα το 20χρονο παιδί.

Η τιμωρία τους είναι ένα θέμα που προέκυψε όταν αποκαλύφθηκε το μέγεθος της ευθύνης, καθώς από το νόμο δεν προβλέπεται η ποινή για τους ηθικούς αυτουργούς της αυτοκτονίας. Κάτι που αλλάζει με την νέα διάταξη που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ψάχνοντας απαντήσεις στο διαδίκτυο

Οι διαδικτυακές αισχρότητες που ακολούθησαν τον εντοπισμό της σορού του Βαγγέλη την περασμένη Κυριακή, μπαίνουν τώρα στο μικροσκόπιο των Αρχών. Ήδη από τις πρώτες ώρες παρενέβη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αρχικά σβήνοντας τα υβριστικά σχόλια σε βάρος του νεκρού παιδιού, ενώ λίγο αργότερα, το blog έπεσε.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης ωστόσο, έχουν κρατήσει τα ηλεκτρονική ίχνη των χρηστών το και σήμερα αναμένονται τα στοιχεία της Google και του Twitter που θα αποκαλύψουν τις διαδικτυακές ταυτότητες τουλάχιστον οκτώ ατόμων, μέσω των οποίων αναρτιόνταν τα πραγματικά αισχρά σχόλια και να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες σε βάρος τους.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τα ίδια άτομα που έκαναν διαδικτυακό μετά θάνατον bullying στον Βαγγέλη, να ήταν τα ίδια που του έκαναν κι όσο ήταν εν ζωή. Πρόκειται για άτομα που εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Εύβοια και η Κρήτη.

Την Τρίτη ασκήθηκε νέα συμπληρωματική δίωξη για τους bloggers από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλία Ζαγοραίο, προκειμένου η Google και το Twitter να παρέχουν σήμερα τα στοιχεία των δραστών και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η νέα δίωξη αφορά στην πρόκληση τέλεσης κακουργήματος που τελείται από μίσος.

Λάθος παγίδα η παραπληροφόρηση

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 διέψευσε διάφορες πληροφορίες που διακινούνται γύρω από την υπόθεση στα Μέσα Ενημέρωσης. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλο παιδί από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων που να έχει καταγγείλει επιθέσεις σε βάρος του, ότι δεν υπάρχει βίντεο στο οποίο να φαίνεται ο Βαγγέλης τις τελευταίες ώρες του στη Σχολή, καθώς επίσης και ότι δεν είχε δεχτεί τηλεφώνημα από συμφοιτητή του λίγο πριν εξαφανιστεί. Αυτό που είπε όμως, πέρα από το ότι έχουν αρχίσει και ανοίγουν στόματα, είναι ότι προχωρά η έρευνα στα ηλεκτρονικά αρχεία του Βαγγέλη, όπως και όσων φέρονται να τον βασάνιζαν.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)