Δικαιοσύνη

12 Ιανουαρίου 2015 20:33

Καμπάνα 75.000 ευρώ στον Τειρεσία

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε τσουχτερό πρόστιμο στην Τειρεσίας Α.Ε. για το σύστημα Τ.Σ.Ε.Κ.

-

Της Λίας Κοντοπούλου

Πρόστιμο ύψους 75 χιλιάδων Ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Τειρεσίας Α.Ε. αναφορικά με τη λειτουργία του συστήματος ΤΣΕΚ «Τειρεσίας Σύστημα Ελέγχου Κινδύνων».

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, ο Τειρεσίας έθεσε σε εφαρμογή το νέο σύστημα από το καλοκαίρι του 2013 χωρίς να έχει ενημερώσει εγκαίρως την αρχή, διευρύνοντας παρανόμως τον σκοπό επεξεργασίας των δεδομένων του αρχείου και χωρίς να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους για τη μεταβολή.

Παράλληλα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με άλλη απόφαση της, ζητά από τον Τειρεσία τη λήψη των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων για τη λειτουργία του ΤΣΕΚ.  Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η λειτουργία συστήματος ασφάλειας πληροφοριών το οποίο να ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα, καθώς και μέτρα για την προστασία της ακεραιότητας των αρχείων καταγραφής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)