Δικαιοσύνη

07 Ιανουαρίου 2015 17:27

Σε εφέτη ειδικό ανακριτή ο Καρατζαφέρης

Αύριο θα οριστεί ο ανακριτής που θα διενεργήσει την προανάκριση, από την ολομέλεια Εφετών.

-

Στα χέρια εφέτη ειδικού ανακριτή περνά η υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. Αύριο συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών η οποία θα ορίσει τον ανακριτή που θα διενεργήσει την ανάκριση.

Στον Γ.Καρατζαφέρη, μετά από παραγγελία της Βουλής έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε off shore εταιρεία.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ελέγχεται για ποσό ύψους 1,6 εκ. ευρώ που φέρεται να έλαβε μέσω της off shore Catalina LTD σε δύο δόσεις το διάστημα 2007-2008 από επιχειρηματίες που σχετίζονται με την προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma. Ελέγχεται επίσης και για την ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρείας, της Homeric TCI.

Οι δύο επιχειρηματίες, αλλά και τρεις πρώην αξιωματικοί που εμπλέκονται στην προμήθεια των ελικοπτέρων καλούνται σε απολογία στις 12 Ιανουαρίου από τον ανακριτή κατά της διαφθοράς Γ.Μαλλή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)