Γενικά

01 Νοεμβρίου 2014 23:30

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής

Η  αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-

Κατά τις τοποθετήσεις τους, ο μεν κ. Μανουσογιαννάκης, εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, υπογράμμισε τις ευθύνες που έχουν κυβέρνηση καθώς και η νυν και τέως Περιφερειακή Διοίκηση, η δε κα Βρύνα από την παράταξη «180ο Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο», τόνισε ότι παρότι η Περιφέρεια ήταν ενήμερη, δεν υπήρξε ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχέδιο.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι η νέα περιφερειακή αρχή «πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο», αφού δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια προληπτικού χαρακτήρα – όπως γινόταν κάθε φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν – παρά το γεγονός ότι είχε λάβει έγκαιρα ειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Παρεμβαίνοντας, προς το τέλος της συζήτησης, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους πολίτες, «μακριά από τις κάμερες» και τα παιχνίδια των εντυπώσεων, ενώ παρατήρησε: «Δεν γίνεται από τη μια να μας κατηγορείτε ότι υπηρετούμε το κεφάλαιο, αναθέτοντας αντιπλημμυρικά έργα και από την άλλη να μας κατηγορείτε ότι δεν κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)