Γενικά

10 Δεκεμβρίου 2013 22:10

Άναψαν τα φώτα της γιορτής στην Αθήνα

Φωταγωγήθηκε και το Χριστουγεννιάτικο Καράβι, στην Πλατεία Συντάγματος, που συμβολίζει τη νέα πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Χριστού.

-


Το έναυσμα για τη φωταγώγηση του κέντρου της Αθήνας και του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού, που στολίζει την πλατεία Συντάγματος, έδωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Με σύνθημα «Η Αθήνα γιορτάζει, με παιχνίδι το κέφι αλλάζει», και σε πείσμα των καιρών, το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων είναι.. πλούσιο.

Έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις για όλα τα γούστα, με φλαμένκο και κλαρίνα, σουίνγκ και καντάδες, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, χορούς, τραγούδια, παραμύθια, θέατρο Σκιών και πολλά άλλα.

Εκατόν πενήντα καλλιτέχνες και η Φιλαρμονική του δήμου θα δώσουν γιορτινή πνοή σε δρόμους, πλατείες, παιδικές χαρές, λέσχες φιλίας, σε σταθμούς μετρό, στη δημοτική βιβλιοθήκη, στο μουσείο λαϊκής τέχνης «Αγγελική Χατζημιχάλη» και σε 14 πολιτιστικά κέντρα.

Την Πέμπτη ξεκινάει και το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, με τον εμπορικό κόσμο να προσβλέπει στην καταναλωτική κίνηση των ημερών για να καλύψει μερικές απο τις οικονομικές τρύπες της χρονιάς.

Οι στολισμένες βιτρίνες πλύθηναν στο κέντρο αλλά και στους περιφερειακούς Δήμους. Σε πλατείες και δρόμους έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα χριστουγεννιάτικα δένδρα που περιμένουν αγοραστές.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)