Πολιτική

Σήμερα 13:29 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 14:13

Κασσελάκης: Όσα δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα

Νέα επίθεση Κασσελάκη στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών. Τι αναφέρει σε αναάρτησή του. Η έντονη αντίδραση από κυβερνητικές πηγές μετά το βίντεο που ανήρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Κασσελάκης: Όσα δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα
-


Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης για την πυροπροστασία εξαπολύει ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας στο στόχαστρο τους ρυθμούς απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία.

«Για την Πολιτική Προστασία και την Kλιματική Κρίση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί στην Ελλάδα πάνω από 550 εκατ. ευρώ. Πόσα έχουν απορροφηθεί; Το 1%. Έχουμε την κυβέρνηση του 1%! 1% αποτελεσματικότητα» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε 5 χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας. Όμως ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα. Ποια από τις δικαιολογίες του βίντεο προσβάλλει περισσότερο την αξιοπρέπειά μας;» διερωτάται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτοντας αποσπάσματα τηλεοπτικών ρεπορτάζ και δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών.

Μαξίμου κατά Κασσελάκη: Κατήφορος χυδαιότητας – Στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Π.Σ. λασπολογώντας τους

Την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε το βίντεο που ανήρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με το οποίο βάλλει κατά της κυβέρνησης για την πυροπροστασία και την εγκαλεί για προπαγάνδα, παραθέτοντας μεταξύ άλλων αποσπάσματα τηλεοπτικών ρεπορτάζ και κυβερνητικών δηλώσεων για τις πυρκαγιές.

«Ένα είναι σίγουρο, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι έναν περιφερόμενο influencer που φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος λασπολογώντας τους ότι ‘τα παίρνουν’ επειδή δεν του αρέσουν αυτά που αναφέρουν. Σε αυτό τον κατήφορο χυδαιότητας θα τον αφήσουμε μόνο του» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως «για όλες τις αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κασσελάκη έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις».

«Κάθε χρόνο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώνουμε το σύστημα πολιτικής προστασίας και πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Για αυτό άλλωστε έχουμε αυξήσει όσο ποτέ άλλοτε τον αριθμό των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ενώ η προσπάθειά μας συνεχίζεται βάσει ολοκληρωμένων πολιτικών για ένα σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας» πρόσθεσαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλιούπολη: Καραμπόλα με πέντε αυτοκίνητα (εικόνες)

Κακοκαιρία - Ιωάννινα: Πλημμύρες και προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση (εικόνες)

Γαλλία: Πυρκαγιά σε κάμπινγκ οδήγησε στην απομάκρυνση 3.000 παραθεριστών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)