Πολιτική

Χθες 19:04

Φιντάν: Εργαζόμαστε για την εξάλειψη των εντάσεων με την Ελλάδα

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρθηκε επίσες στο θέμα της Παλαιστίνης και στην κατάσταση που επικρατεί στην Συρία.

Φιντάν: Εργαζόμαστε για την εξάλειψη των εντάσεων με την Ελλάδα
-

H Τουρκία εργάζεται για την εξάλειψη των εντάσεων στο Αιγαίο, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν κατά την ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Η συνεδρίαση η οποία ήταν κλειστή προκάλεσε αντιδράσεις από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς οι βουλευτές που δεν ήταν μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να περάσουν έξω. Η αντιπολίτευση αντέδρασε σε αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNNTurk και όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Άννα Ανδρέου ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία έχει επιδείξει μια στάση αρχών και μια ενεργή πολιτική για την Παλαιστίνη από την πρώτη μέρα.

Αναφορικά με την αγωγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την παρέμβαση της Τουρκίας έχουν φθάσει στο τελικό στάδιο.

Στην ημερήσια διάταξη ήταν επίσης και η τελευταία κατάσταση στη Συρία.

Τονίζοντας ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις υφαρπάζουν τους φυσικούς πόρους της Συρίας και τους χρησιμοποιούν εναντίον της Τουρκίας, ο υπουργός Φιντάν δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον αυτού του γεγονότος».

Όσον αφορά το θέμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση της Δαμασκού, δήλωσε ότι προκειμένου να επιλυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα μεταξύ εμάς και της Συρίας, είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε κάθε μορφής διάλογο σε όλα τα επίπεδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους. Αναφορικά με τις επαφές με το Ιράκ που έχουν εντατικοποιηθεί. Ο Φιντάν δήλωσε ότι το Ιράκ έχει αρχίσει να κατανοεί καλύτερα το μέγεθος της απειλής που συνιστά το PKK για τους ίδιους και για την περιοχή και ότι «αναμένουμε να γίνουν περαιτέρω βήματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Στο τέλος του ρεπορτάζ του CNNTurk, αναφέρεται ότι σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Ελλάδα, ο Φιντάν έδωσε το μήνυμα ότι «εργαζόμαστε για την εξάλειψη των εντάσεων στο Αιγαίο».

Ειδήσεις σήμερα:

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ελαία: Ένα μωρό και μια 12χρονη μεταξύ των θυμάτων - Οι εικόνες της τραγωδίας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι πρώτες φορές σε... αγωνίσματα και τελετές

Δίκη για το Μάτι: Ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και ΕΛΑΣ, επιρρίπτουν οι μάρτυρες

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)