Πολιτική

Σήμερα 17:53 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 21:07

Έβρος - Πυροβολισμός συνοριοφύλακα: Πού στρέφονται οι έρευνες

Τι εξετάζουν οι Αρχές για το επεισόδιο στον Έβρο με τους πυροβολισμούς στα σύνορα στο οποίο τραυματίστηκε ένας συνοριοφύλακας. Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Έβρος - Πυροβολισμός συνοριοφύλακα: Πού στρέφονται οι έρευνες
-

Οι έρευνες των αρχών για το επεισόδιο στον Έβρο συνεχίζονται με τις Αρχές να εξετάζουν υλικό από κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στον φράχτη του Έβρου προκειμένου να εντοπίσουν από πού προήλθαν οι πυροβολισμοί κατά των συνοριοφυλάκων, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Βόρεια Ελλάδα, Βαγγέλη Κοκολάκου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, υπήρχε αναφορά ότι μεγάλο γκρουπ μεταναστών κινούνταν προς το σημείο, σηκώθηκε drone των ελληνικών αρχών, το οποίο ωστόσο δεν έχει καταγράψει στην στιγμή των πυροβολισμών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι,  ο 56χρονος φέρει διαμπερές τραύμα, κάτι που σημαίνει ότι δέχθηκε πυροβολισμό από όπλο μεγάλου διαμετρήματος.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής δείχνουν πως πρόκειται για διακινητές, επικίνδυνους, που δεν διστάζουν ακόμα και να πυροβολήσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χρησιμοποιούν επικίνδυνες μεθόδους για την διακίνηση. Οδηγώντας επικίνδυνα και συνεχώς στο αντίθετο ρεύμα προκαλώντας τροχαία ατυχήματα. Όπως και χθες στο Σουφλί που το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παράτυποι μετανάστες και βγήκε εκτός δρόμου.

συνοριοφυλακας - γενικο νοσοκομειο Διδυμοτείχου

Η κατάσταση της υγείας του συνοριοφύλακα

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του τραυματισμένου από πυροβολισμό συνοριοφύλακα, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ο 56χρονος -ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας- βρίσκεται σε επικοινωνία με το περιβάλλον και η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο συνοριοφύλακας τραυματίστηκε χθες το απόγευμα από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά στη διάρκεια περιπολίας σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας.

συνοριοφυλακας - γενικο νοσοκομειο Διδυμοτείχου

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, σχετικά με το  περιστατικό  στον Έβρο δήλωσε ότι «σοβαρότατο περιστατικό πυροβολισμών έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στον Έβρο, με ένα συνοριοφύλακα να τραυματίζεται από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το περιστατικό, οι πυροβολισμοί έπεσαν σε περιπολία που πραγματοποιούσαν συνοριοφύλακες στην περιοχή. Κατ' αρχάς να ευχηθούμε περαστικά στο συνοριοφύλακα, που όπως μαθαίνουμε ευτυχώς έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ταχεία ανάρρωση και συμπαράσταση στους οικείους του. Θα θέλαμε όμως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια Yπουργεία, να μας ενημερώσουν για το περιστατικό και τη διαλεύκανση του στην οποία θα οδηγήσουν οι έρευνες από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «το περιστατικό του πυροβολισμού και τραυματισμού Έλληνα συνοριοφύλακα από πυρά αγνώστων που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι εξαιρετικά σοβαρό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο ως ένα “αστυνομικό συμβάν”.

Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι η πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών και των εμπλεκομένων στο συγκεκριμένο περιστατικό και η ενημέρωση με ευθύνη της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της έρευνας. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον τραυματία συνοριοφύλακα»


Ειδήσεις σήμερα:

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης να βάλει τον Δένδια στη θέση του

Κεφαλονιά: Ατύχημα με C-130 στο αεροδρόμιο (βίντεο)

Τροχαίο - Κέρκυρα: Φονική σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)