Πολιτική

Σήμερα 21:26 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 22:29

Μητσοτάκης: Ο ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

Με τη φράση «Δεν ξεχνώ» άνοιξε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κύπρο, όπου πραγματοποιεί μία υψηλού συμβολισμού επίσημη επίσκεψη ανήμερα της μαύρης επετείου των 50 ετών από την τουρκική εισβολή.

Μητσοτάκης: Ο ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος
-


Τη δέσμευση ότι «ο ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος, μέχρι να επουλωθούν οι πληγές και να γυρίσει η σταθερότητα και η ειρήνη στη μεγαλόνησο», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Η επιδίωξή μας παραμένει μία: Κυπριακή Δημοκρατία με μία κυριαρχία σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία σε ένα ενιαίο κράτος χωρίς ξένο στρατό κατοχής όπως ακριβώς το προβλέπουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η ελληνοτουρκική προσέγγιση βοηθά και στην πρόοδο του Κυπριακού. Είμαι ειλικρινής προς την Αγκυρα και προς κάθε κατεύθυνση το γεγονός ότι συζητούμε δε σημαίνει ότι συμφωνούμε».

«Έχω εμπιστοσύνη στο δίκαιο και αυτοπεποίθηση στις θέσεις μας. Υπάρχει πάντοτε ελπίδα όσο τα τετελεσμένα στο έδαφος δε γίνονται τετελεσμένα στην καρδιά του ελληνικού λαού και στη διεθνή κοινότητα», είπε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κύπρος

Στις 7:45 μ.μ. έφτασε στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Τους υποδέχτηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και τους ξενάγησε στην έκθεση «Νήματα», που συμβολίζει την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εσιβολή.

Νωρίτερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Μισός αιώνας από την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Χωρίς ξένο στρατό κατοχής. Και όπως το θέλει ο ποιητής: «Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος».

Ειδήσεις σήμερα:


Μεσολόγγι: Θρίλερ με σορό που εντοπίστηκε στη μαρίνα (εικόνες)

Φον ντερ Λάιεν: Στο πλευρό της Κύπρου, σήμερα και κάθε μέρα

Μεσσηνία: Φωτιά στη Μεταμόρφωση



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)