Πολιτική

Σήμερα 14:31 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 14:39

Τουρκία σε Κύπρο: μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα (βίντεο)

Με ένα προκλητικό βίντεο ξεκίνησαν τα "προέρτια" για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Το ακραίο βίντεο αναρτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Τουρκία σε Κύπρο: μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα (βίντεο)
-

 

Σε ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για την 50ή επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο αναφέρεται: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα...».

Στο κείμενο της ίδιας ανάρτησης σημειώνεται ακόμη: «Στην 50ή επέτειο της "Ευτυχισμένης Ειρηνευτικής Επιχείρησης"  τιμούμε με ευλάβεια, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και τους βετεράνους του ηρωικού στρατού μας που έβαλαν τέλος στην καταπίεση που βίωναν οι Τούρκοι ομογενείς μας στην Κύπρο.

Αύριο περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς μας στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 50 πλοίων».

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μία αρμάδα και εναέρια μέσα να προσεγγίζουν μία ακτή και κλείνει με την εικόνα του Μωάμεθ Β' του Πορθητή να εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την αυριανή φιέστα στα Κατεχόμενα

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόβες για την αυριανή φιέστα στα Κατεχόμενα, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του ΑΝΤ1, Άννα Ανδρέου. Λίγο πριν από το μεσημέρι περνώντας από τα την τάφρο της παλιάς Λευκωσίας, Τούρκοι στρατιώτες έκαναν πρόβες για τους κανονιοβολισμούς αύριο.

Εν αναμονή του προγράμματος του Ταγίπ Ερντογάν. Πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσει από απόψε ο Τούρκος Πρόεδρος για να βρίσκεται αύριο στους πανηγυρισμούς που οργανώνονται στα Κατεχόμενα για την τουρκική εισβολή. 50 πολεμικά πλοία με το αεροπλανοφόρο Anadolu και μεγάλος αριθμός F-16 θα λάβουν μέρος στη στρατιωτική παρέλαση στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό του εταίρο Αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί και από όλη την τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Πάντως χθες η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε ψήφισμα για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στο οποίο υποστηρίζει ότι «Η θέση που δικαιούται το ‘τουρκοκυπριακό κράτος’ ως ανεξάρτητο και ισότιμο κυρίαρχο μέλος της διεθνούς κοινότητας δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο»

Στο μεταξύ ήδη έχουν αρχίσει να εκδίδονται ανακοινώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, την οποία αποκαλούν ειρηνευτική επιχείρηση.

Ο λεγόμενος ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους Ερτουγρουλογλου δήλωσε σήμερα ότι :

«Για πολλά χρόνια, οι Ελληνοκύπριοι κορόιδευαν τους Τούρκους παίζοντας το τραγούδι “Περίμενα μα δεν ήρθες” (Καζαντζίδης) στα ραδιόφωνά τους. Και εμείς απαντούσαμε από τα ραδιόφωνα με το τραγούδι 'Μη με καλείς τόσο από καρδιάς, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ'.

Και ο πρέσβης του ψευδοκράτους στην Άγκυρα υποστήριξε πως , αν δεν είχε γίνει η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δεν θα είχε απομείνει κανένας 'Τ/Κ' στο νησί. Θα είχαν υποστεί παρόμοιες φρικαλεότητες με τη Γάζα.»


Ειδήσεις σήμερα:

Microsoft: Παγκόσμιο black out “χτύπησε” αεροδρόμια, τρένα, εταιρείες, τράπεζες και ΜΜΕ (εικόνες)

Ξυλοδαρμός - Βόλος: Ζευγάρι πήγε στα δικαστήρια για το... κλιματιστικό!

Χανιά: Αεροδιακομιδή τουρίστα μετά από ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)