Πολιτική

Σήμερα 20:02

Μητσοτάκης: Διεθνείς επαφές στη Σύνοδο του Οξφορντσάιρ (εικόνες)

Η συνάντηση με τον βρετανό ομόλογό του Κάιρ Στάρμερ, το "ραντεβού" για διμερή επαφή, και τα θέματα που απασχόλησαν την Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Μητσοτάκης: Διεθνείς επαφές στη Σύνοδο του Οξφορντσάιρ (εικόνες)
-

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα Πέμπτη στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στο Οξφορντσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός έλαβε μέρος στις συνεδριάσεις της ολομέλειας και σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Defending and Securing Democracy». Στις άλλες δύο συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας της Συνόδου, τα θέματα ήταν η ενέργεια και η μετανάστευση. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο πρωθυπουργός παρακάθησε στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν των ηγετών ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’.

Μητσοτάκης - Οξφορντσάηρ

Μητσοτάκης - Οξφορντσάηρ

Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον ομόλογό του του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Keir Starmer.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί παραγωγική σχέση με την ΕΕ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν σύντομα διμερή συνάντηση.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοσόβου, Vjosa Osmani. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν περιφερειακές εξελίξεις, ενώ ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Μητσοτάκης - Οξφορντσάηρ

Μητσοτάκης - Οξφορντσάηρ

Ειδήσεις σήμερα:

Gov.gr Wallet - Consent : Συγκατάθεση των πολιτών για ολοκλήρωση διαδικασιών

Αυγενάκης: Η δήλωση του εργαζόμενου στο αεροδρόμιο για την ανάκληση της μήνυσης

Στεγόσαυρος APEX: Τιμή - ρεκόρ στην δημοπρασία (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)