Πολιτική

06 Ιουνίου 2024 10:08 Τελευταία ενημέρωση : 06 Ιουνίου 2024 15:20

Αλέξης Χαρίτσης: Πέθανε ο πατέρας του, Βύρωνας Χαρίτσης

Τι αναφέρει η Νέα Αριστερά για τον Βύρωνα Χαρίτση και την προεκλογική μάχη του επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, εν μέσω μιας δύσκολης προσωπικής περιόδου.

Αλέξης Χαρίτσης: Πέθανε ο πατέρας του, Βύρωνας Χαρίτσης
-

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Βύρωνας Χαρίτσης, πατέρας του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Ο Βύρωνας Χαρίτσης έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και πέθανε χθες Τετάρτη βράδυ. Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Χαρίτσης ακύρωσε όλες τις σημερινές προεκλογικές δραστηριότητές του, που περιελάμβαναν πολιτική ομιλία στην Πάτρα.

Ποιος ήταν ο Βύρωνας Χαρίτσης

«Ο Βύρωνας Χαρίτσης διήνυσε την πορεία της ζωής του με ήθος, ευπρέπεια και εντιμότητα. Άνθρωπος καλλιεργημένος και ευγενής, εργάστηκε με επιτυχία ως πολιτικός μηχανικός. Παντρεύτηκε την Ελένη Τσαπραλή και έκαναν δύο παιδιά, τον Αλέξη και τον Βασίλη», σημειώνει η Νέα Αριστερά.

Ακολούθως προσθέτει πως «με την Αριστερά συναντήθηκε στα νεανικά χρόνια του, διαμορφώνοντας έναν πολιτικό δεσμό που νοηματοδότησε τη ζωή του. Από τη Δημοκρατική Άμυνα πέρασε στο ΠΑΣΟΚ και από εκεί στη Σοσιαλιστική Πορεία με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Αργότερα εντάχθηκε στον Συνασπισμό. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ενταγμένος σε κάποιον κομματικό οργανισμό, αλλά παρέμενε ενεργός αριστερός πολίτης».

Καταληκτικά τονίζει ότι «η Νέα Αριστερά αποχαιρετά με σεβασμό και συγκίνηση τον Βύρωνα Χαρίτση κι εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Στεκόμαστε με αγάπη στο πλευρό του συντρόφου Αλέξη που όλο αυτό το διάστημα οδήγησε άψογα την προεκλογική μάχη σε μια τρομακτικά δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες - Βαρεμένος: Ο Κασσελάκης φοβάται επιστροφή του Τσίπρα και ανασύνθεση του χώρου

Γρίπη των Πτηνών (H5N2): Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο παγκοσμίως

Τάσος Μπιρσίμ: “Έφυγε” από τη ζωή ο σκηνοθέτης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)