Βουλή

01 Ιουνίου 2018 14:56

Άγρια κόντρα στην Βουλή για την Δικαιοσύνη

Στη διάρκεια της συζήτησης σχετικής επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο των δικαστών.

Άγρια κόντρα στην Βουλή για την Δικαιοσύνη
-

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης υπήρξε στη Βουλή, στη συζήτηση σχετικής επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης περνώντας στην αντεπίθεση, κατηγόρησε το κόμμα της Φώφης Γεννηματά ότι σύρεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία.

«Η επερώτησή σας αποτελεί πιστή αντιγραφή ερώτησης της Νέας Δημοκρατίας, τέτοια ταύτιση απόψεων και ισχυρισμών δεν έχω ξαναδεί. Παλιά το ΠΑΣΟΚ αντέγραφε τα συνθήματα της Αριστεράς, αλλά σήμερα αντιγράφει τις συντηρητικές απόψεις της Νέας Δημοκρατίας και σύρεται πίσω από αυτήν», ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής και αντέκρουσε τις αιτιάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις δεν αποτελεί παρέμβαση. «Η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις δεν αδυνατίζει τη Δικαιοσύνη, ούτε αποθαρρύνει τους δικαστές. Οι δικαστικές αποφάσεις γίνονται απολύτως σεβαστές και εφαρμόζονται. Αυτός είναι ο σεβασμός στη δικαστική λειτουργία», σχολίασε και κατηγόρησε τις προηγούμενες Κυβερνήσεις για σειρά παρεμβάσεων στη δικαστική λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν - όπως είπε - ότι η απονομή της διοικητικής Δικαιοσύνης επιταχύνθηκε κατά 35% την τελευταία 3ετία. «Το 2015 παραλάβαμε 310.000 εκκρεμείς υποθέσεις στα διοικητικά πρωτοδικεία και μάλιστα με αυξητική τάση κι αυτή των ώρα, οι εκκρεμείς υποθέσεις έχουν μειωθεί κάτω από 199.000», είπε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε πως ούτε ο ίδιος δεν ανέμενε αυτή της μείωση της τάξης του 35%. Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης οφείλεται στις θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης με την τροποποίηση του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, την ενίσχυση των δικαστηρίων με δικαστές και υπαλλήλους και την εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης στις διοικητικές υποθέσεις. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η Κυβέρνηση θα κινηθεί με τον ίδιο ρυθμό και στα πολιτικά δικαστήρια.

ΒΟΥΛΗ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

Σε ό,τι αφορά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, επικαλέστηκε την ανακοίνωση της Ένωσης Συμβολαιογράφων για να μιλήσει για πολιτικό Βατερλό της αντιπολίτευσης. Όπως είπε, εδώ και επτά μήνες που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν έχει βγει στο “σφυρί” ούτε μια πρώτη λαϊκή κατοικία. Πρόσθεσε δε, πως είναι το μόνο ασφαλές σύστημα καθώς βγήκαν εκτός ο υπόκοσμος και η μαφία που ήλεγχαν τη διαδικασία. «Αυτά τελείωσαν», είπε χαρακτηριστικά.

«Κόμμα της άκρας δεξιάς στον τομέα της Δικαιοσύνης», χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς - όπως είπε - δεν σέβεται την διάκριση εξουσιών και το Σύνταγμα, ενώ για ωμές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης έκανε λόγο και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη ΔΗΣΥ, ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητο να μην έχει τελειώσει ακόμη η δίκη της Χρυσής Αυγής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)