Βουλή

07 Φεβρουαρίου 2018 17:00

Αντίγραφα της δικογραφίας για την Nonartis παίρνουν πολιτικά πρόσωπα

Ποιοι πολιτικοί έχουν λάβει μέχρι στιγμής αντίγραφο της δικογραφίας. Στην Δικαιοσύνη θα προσφύγουν Λυκουρέντζος και Λιντζέρης.

Αντίγραφα της δικογραφίας για την Nonartis παίρνουν πολιτικά πρόσωπα
-

Στα χέρια τους έχουν αρχίσει να παίρνουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis αντίγραφα της δικογραφίας.

Μέχρι στιγμής από ένα αντίγραφο έχουν λάβει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος και Άδωνις Γεωργιάδης.

Από το πρωί στον πρώτο όροφο της Βουλής και ειδικότερα στο γραφείο 131, όπου φυλάσσεται η δικογραφία, έχουν προσέλθει για να λάβουν γνώση ο πρώην υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεων ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος αλλά και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης. Και οι δύο θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

«Προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, γιατί θέλω να οδηγηθούν σε τιμωρία εκείνοι που εμπλέκονται στην σπίλωσή μου», είπε ο κ. Λυκουρέντζος και πρόσθεσε: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Από την πλευρά του ο κ. Λιντζέρης που θέλησε να φωτογραφήσει με το κινητό του μέρος της δικογραφίας που τον αφορά, αλλά αναγκάστηκε να δφιαγράψει, χαρακτήρισε την υπόθεση αυτή σκευωρία και μίλησε για βδελυγμία, αηδία και κωμωδία.

Όπως είπε, ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες αναφέρει για εκείνον: «Εικάζω ότι στα πλαίσια των καθηκόντων του αποκλείεται να έλαβε ως δώρο ποσό λιγότερο από 200.000». Σε άλλο σημείο της δικογραφίας ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει: «Σχετικά με τον Λιντζέρη, ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Βενιζέλος τον τοποθέτησε ως έμπιστό του γιατί έχουν πολύ κοντινή σχέση και ότι στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργούσε ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα υγείας».

«Θα προβώ σε όλα τα ένδικα μέσα για αυτή τη μεθοδευμένη ιστορία», επεσήμανε σε δηλώσεις του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)