Γενικά

28 Ιουλίου 2017 14:00

Υπόθεση Siemens: Ένοχος για ξέπλυμα χρήματος ο Τάσος Μαντέλης

Η ποινή απο το Τριμελές Εφετείο για την εμπλοκή του πρώην Υπουργού και των συγκατηγορούμενών του στην πολύκροτη υπόθεση.

Υπόθεση Siemens:  Ένοχος για ξέπλυμα χρήματος ο Τάσος Μαντέλης
-

Ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κρίθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Τάσος Μαντέλης, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι τα 450.000 γερμανικά μάρκα ήταν η δωροδοκία του πρώην Υπουργού Μεταφορών – επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – για τη σύμβαση ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ, η οποία υπεγράφη το 1997.

Τα χρήματα είχαν μπει με δύο εμβάσματα, το 1998 και το 200, σε τραπεζικό λογαριασμό με το κωδικό όνομα Roccos, ο οποίος ανήκε στον κουμπάρου του Τάσου Μαντέλη, τον Γιώργο Τσουγκράνη, από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Ο πρώην Υπουργός καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών με αναστολή.

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε, αντιθέτως, ο Γιώργος Τσουγκράνης, που κατηγορείτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για δωροδοκία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς έκριναν ότι δεν είχε δόλο με τις ενέργειες του.

Εφετείο - Αθήνα

Αθώα κρίθηκε και η πρώην εφοριακός Αντωνία Μάρκου, λόγω έλλειψης δόλου.

Ένοχοι κρίθηκαν ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ο Αριστείδης Μαντάς, συνεργάτης του πρώην Υπουργού για απλή συνδρομή στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος. Ο τελευταίος αθωώθηκε από τη συνδρομή στη δωροδοκία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Roco και τα ορφανά του εκσυγχρονισμού

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει,  «Ο Ρόκκο και τα αδέλφια του» είναι μια υπέροχη ταινία του Βισκόντι. Σήμερα το ριμέικ της ταινίας έχει τίτλο «ο Rocos και τα ορφανά του εκσυγχρονισμού». Ο κ. Μαντέλης, υπουργός του κ. Σημίτη, που χρησιμοποίησε τον κωδικό Rocοs προκειμένου να εισπράξει «δώρο» της Siemens για την επιλογή της στο έργο ψηφιοποίησης κέντρων του ΟΤΕ,   καταδικάστηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ λόγω της  μεγάλης καθυστέρησης της δίκης, απαλλάχθηκε από το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Οι απανταχού Rocos του παλαιού πολιτικού κατεστημένου που λεηλάτησε τη χώρα για δεκαετίες, όσο και να χρονοτριβούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Όσο για τον κ. Σημίτη θα περάσει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που «έβλεπε τις μίζες να περνούν»,  αλλά δεν γνώριζε...

ΑΝΕΛ: Επιτέλους απονέμεται Δικαιοσύνη

«Επιτέλους απονέμεται Δικαιοσύνη. Ο υπουργός-εξαπτέρυγο του Σημίτη - Τάσος Μαντέλης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το «δωράκι» - έτσι έλεγαν τις μίζες στο ΠΑΣΟΚ - των 450.000 γερμανικών μάρκων που έλαβε από τη Siemens για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ η οποία υπεγράφη το 1997. Μήπως έχουν να πουν κάτι γι’ αυτό η κυρία Φώφη Γεννηματά, ο θαυμαστής του Σημίτη Σταύρος Θεοδωράκης, ο Πάγκαλος και πολλοί άλλοι; Δεν αισθάνονται να πουν μια συγνώμη προς τους Έλληνες πολίτες; Μια συγνώμη, έστω καθυστερημένα, για τις μίζες που τότε έκαναν πως δεν έβλεπαν…», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)