Γενικά

11 Μαΐου 2017 21:53

Τι προτείνει το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Το ΕΣΡ εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τι προτείνει το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες
-

Εννέα + 2 τηλεοπτικούς σταθμούς φαίνεται να εισηγείται το ΕΣΡ που εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής μετά το πέρας της Διάσκεψης των Προέδρων, όπου είχαν κληθεί προς ακρόαση ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρουμάνος και Ροδόλφος Μορώνης αντίστοιχα, εκφράστηκε η άποψη για 9 τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και θεματικούς με την προοπτική όταν διευκρινιστεί το ζήτημα της αξιοποίησης των πολυπλεκτών ης ΕΡΤ, να αυξηθούν κατά 2 ακόμη.

Ο Νίκος Βούτσης απαντώντας σε ερωτήσεις για το ποιος θα αποφασίσει για τον αριθμό των αδειών, είπε πως «το ΕΣΡ θα προτείνει και η κυβέρνηση θα αποφασίσει με την σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου». Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο πρόεδρος του ΕΣΡ Γιώργος Κουτρουμάνος όσο και ο αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης ζήτησαν να είναι γνωστός ο αριθμός των θεματικών τηλεοπτικών σταθμών πριν γίνει ο διαγωνισμός για τα κανάλια γενικού περιεχομένου.

Κόμματα και το προεδρείο του ΕΣΡ συνηγόρησαν πως πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν ο διαγωνισμός. «Δεν υπήρξε πίεση να μας πουν αν αυτό σημαίνει 2-3 μήνες, αλλά δεν σημαίνει χρόνια», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και εκτίμησε πως σε διάστημα 2-3 μηνών θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η προκήρυξη και η διαγωνιστική διαδικασία.

Εντός της συνεδρίασης ΝΔ και ΔΗΣΥ αναφέρθηκαν στις πρωινές δηλώσεις του Νίκου Παππά για τις πειθαρχικές, αστικές και ποινικές ευθύνες για τα μέλη του ΕΣΡ που δεν τηρούν τα καθήκοντά τους. Τόσο πάντως, ο κ. Κουτρουμάνος όσο και ο κ. Μορώνης -σύμφωνα με πληροφορίες- δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται ούτε ότι απειλούνται ούτε ότι πιέζονται από κανέναν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)