Βουλή

03 Μαΐου 2017 16:23

“Αυλαία” με το Ερρίκος Ντυνάν στην εξεταστική για την Υγεία

Αυτό πρότεινε η πλειοψηφία κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης. Ποια θέματα θα ακολουθήσουν. Χωρίς έξτρα αποζημίωση οι βουλευτές που μετέχουν στην εξεταστική.

“Αυλαία” με το Ερρίκος Ντυνάν στην εξεταστική για την Υγεία
-

Με την δικογραφία του «Ερρίκος Ντυνάν» που φθάνει την Πέμπτη στην Εξεταστική Επιτροπή, ξεκινούν τα μέλη της τη διερεύνηση υποθέσεων σκανδάλων στον χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997-2014.

Η απόφαση ελήφθη στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, στην οποία οι βουλευτές αποφάσισαν να μην λαμβάνουν επιπλέον αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε ο προγραμματισμός του έργου της επιτροπής με τα κόμματα να καλούνται μέχρι τη Δευτέρα να καταθέσουν κατάλογο με μάρτυρες προς εξέταση, ώστε την επόμενη Τετάρτη που θα συνεδριάσει και πάλι η επιτροπή να καταρτιστεί ο τελικός κατάλογος.

Σε ότι αφορά στην εξέταση των υποθέσεων, η πλειοψηφία πρότεινε, μετά τη υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν», να εξεταστούν ζητήματα προσλήψεων και διαφημιστικής δαπάνης του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας πρότεινε εν συνεχεία να ερευνηθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες και η υπερκοστολόγηση.

Να μην περιοριστεί η έρευνα στην περίοδο 1997-2014 αλλά να επεκταθεί και στη σημερινή κυβέρνηση, παρά την αντίθετη απόφαση της ολομέλειας, ζήτησε η ΝΔ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρότεινε να ξεκινήσει η επιτροπή τον έλεγχο από το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης. Επέκταση της έρευνας και στην περίοδο πριν το 1997 αλλά και μετά το 2014 ζήτησε το ΚΚΕ. Έρευνα ουσίας και όχι ατάκας ζήτησε το Ποτάμι.

Οι συνεδριάσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη και από τον επόμενο μήνα  θα διπλασιαστούν ανάλογα και με τον αριθμό των μαρτύρων, με σκοπό να παραδοθεί το πόρισμα εντός τριών μηνών.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράσταση, Δημήτρης Κρεμαστινός, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής, δηλώνει την επιθυμία του να καταθέσει στην επιτροπή, καθώς έχει διατελέσει υπουργός Υγείας αλλά και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που ασχολείται και με θέματα Υγείας.

Συνεδρίαση - Εξεταστική Επιτροπή - Υγεία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)