Γενικά

10 Απριλίου 2017 17:04

Μανιός: αντιφατική η στάση της κίνησης των “53”

Αποστάσεις από την κίνηση των «53» κράτησε ο βουλευτής Κυκλάδων που δικαιώνει τον Γιώργο Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν». Τι είπε για τις περικοπές στις συντάξεις.

Μανιός: αντιφατική η στάση της κίνησης των “53”
-

Εσωτερικό πρόβλημα στην κίνηση των «53» αναδεικνύουν οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκου Μανιού, ο οποίος υποστήριξε ότι «υπάρχει μια αντιφατική στάση. Δεν μπορεί εγώ ως Νίκος Μανιός μέλος της Κ.Ε. αν με πείσουν ότι έχουν δίκιο να καταψηφίσω την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και μετά από μια εβδομάδα για να μην έχω εκλογές να πάω στη βουλή και να ψηφίσω. Αυτό είναι μια αντίφαση, τουλάχιστον για τα 34 μέλη της Κ.Ε που είναι και βουλευτές. Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στο Ρ/Σ «North 98», υποστήριξε ότι οι περικοπές των συντάξεων είναι αναγκαστικό μέτρο που μας έβαλαν να το πάρουμε για να επιβιώσουμε.

«Τα μέτρα που μας επιβάλλονται προφανώς δεν θα είναι ρόδινα, θα θίξουν αρκετές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας. Θα μου πει κάποιος γιατί τα ψηφίζουμε και τα αποδεχόμαστε. Γιατί μπήκαν δύο, τρεις προϋποθέσεις. Όλα αυτά θα ισχύσουν εφόσον μπει στο τραπέζι, τώρα όχι πριν τις γερμανικές εκλογές, το ζήτημα του χρέους. Αν δεν υπάρξει μέσα στο 2017 μέσα, συμφωνία για το χρέος δεν ισχύουν ούτε τα μέτρα ούτε και τα αντίμετρα. Και μετά φτου και από την αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο Ν.Μανιός υποστήριξε ότι η ρήση του Γ.Παπανδρέου, «λεφτά υπάρχουν» δεν ήταν ψεύτικη.

««Είχε ήδη συμφωνηθεί ένα δάνειο 40 δις από την προηγούμενη κυβέρνηση χαμηλότοκο, για κάποιο λόγο δεν το πήρανε. Σύμφωνα με ομολογία που είναι γραμμένη στα πρακτικά της βουλής ο κ. Σταϊκούρας, που είναι πολύ σοβαρός πολιτικός, είχε πει ότι μετά το Φλεβάρη η κυβέρνηση δεν θα είχε να πληρώσει μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Παραλάβαμε μια επί της ουσίας χρεοκοπημένη χώρα και την έχουμε στήσει στα πόδια της», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)