Βουλή

05 Απριλίου 2017 13:37

Κρέτσου: υπάρχουν λεφτά για έργα, αλλά κάποιοι δεν ξέρουν πώς να τα διαχειριστούν

Έδωσε, ωστόσο, εύσημα για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013. Τι είπε για Μετρό Θεσσαλονίκης και πρόστιμα για τα στερεά απόβλητα.

Κρέτσου: υπάρχουν λεφτά για έργα, αλλά κάποιοι δεν ξέρουν πώς να τα διαχειριστούν
-

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, έδωσε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου που υποσχέθηκε στήριξη της Ελλάδας για ένα ανταγωνιστικό μοντέλο.

Μιλώντας στη Βουλή έκρουσε ωστόσο, και τον κώδωνα του κινδύνου για τη διαχείριση των έργων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χρήματα έχουμε στις Βρυξέλλες για πολλά έργα, αλλά συχνά αυτά περιμένουν, γιατί οι χώρες - μέλη δεν έχουν τη διοικητική ικανότητα να διαχειριστούν τα έργα».

Η Κορίνα Κρέτσου που αύριο θα εγκαινιάσει με τον πρωθυπουργό τη σήραγγα στα Τέμπη, αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και στα μεγάλα πρόστιμα που πληρώνει η Ελλάδα για τα στερεά απόβλητα.

Τον Ιούνιο, όπως είπε, θα επισκεφθεί τα νησιά τα οποία δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από το προσφυγικό σε μια προσπάθεια όπως είπε, να βρεθούν λύσεις και για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την ανθρωπιστική κρίση.

Βουλή - Κορίνα Κρετσού - συνεδρίαση

Τη αύξηση του προϋπολογισμού του επιχειρησιακού προγράμματος που περιλαμβάνει δράσεις για την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την αυτοαπασχόληση, ανακοίνωσε από την πλευρά του αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. Όπως είπε, αυξάνεται κατά 25 εκατομμύρια ευρώ το ποσό που θα διατεθεί για την επιχειρηματική αυτοαπασχόληση αποφοίτων ΑΕΙ, κατά 19 εκατ. ευρώ το ποσό για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων και κατά 112 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Βουλή - Κορίνα Κρετσού - συνεδρίαση

Βουλή - Κορίνα Κρετσού - συνεδρίαση

ΝΔ: Ανίκανη και ανεπαρκής η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  στην απορρόφηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ (2014 – 2020)

«Η σημερινή παρουσία και ομιλία της Επιτρόπου κυρίας Corina Cretu στην ελληνική Βουλή, αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία εφαρμογής πολιτικών συνοχής της Ε.Ε στη χώρα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης επισημαίνοντας πως η «Κυβέρνηση παρουσιάζει χαμηλές επιδόσεις στην απορρόφηση των πόρων σε μια σειρά προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ (2014 – 2020»).

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης τονίζει πως «αποδεικνύεται ότι η ανικανότητα και ανεπάρκειά της υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα, την ενίσχυση της απασχόλησης και την προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από την ύφεση».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)