Κόμματα

21 Μαρτίου 2017 16:47

Παπανδρέου για Βατοπαίδι: Ο Καραμανλής μίλησε ως άρχοντας του σκότους

Βιάστηκε να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ, μετά τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Βατοπαιδίου. Επίθεση και από το ΠΑΣΟΚ.

Παπανδρέου για Βατοπαίδι: Ο Καραμανλής μίλησε ως άρχοντας του σκότους
-

Στην αντεπίθεση περνά ο Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας τον Κώστα Καραμανλή ότι βιάστηκε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) αναφέρει ότι οχτώ χρόνια μετά την πλήρη αφωνία, ο πρώην πρωθυπουργός αντί να μιλήσει για τη χώρα, αντί να εξηγήσει πώς την οδήγησε σε πλήρη εκτροχιασμό, βγήκε σήμερα ως αγανακτισμένος, για να πανηγυρίσει την απόφαση του Βατοπαιδίου. Από την οποία μάλλον κατάλαβε ότι δικαιώθηκε...».

Επισημαίνει δε ότι «οι "παραπλανηθέντες υπουργοί" του, με τη σημερινή δικαστική απόφαση παύουν να θεωρούνται "παραπλανημένοι", αφού το Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι-υπάλληλοι "εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές" (της δικής του δηλαδή κυβέρνησης)».

Σύμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ, «η έκταση που μεθόδευε με άκρα επιμέλεια το κυβερνητικό του επιτελείο να παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπαιδίου για να ανταλλαγεί κατόπιν με πολυτελή δημόσια ακίνητα, αναγνωρίζεται με τη σημερινή απόφαση ότι είναι "δημόσια". Ότι δηλαδή με τις κυβερνητικές του μεθοδεύσεις αντηλλάγησαν δημόσια ακίνητα που χαρίστηκαν, με δημόσια ακίνητα».

«Είναι θλιβερό για τους Έλληνες και τη χώρα, ότι κ. Καραμανλής, αν και πρώην πρωθυπουργός, μίλησε σήμερα ως άρχοντας της συγκάλυψης και του σκότους, μόνο και μόνο για να ρίξει εκ νέου σκιά στις δικές του ανομίες. Αυτά ως αρχή», καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ.

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό εξαπολύει και το ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όμως, μην ξεχνάμε ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλης και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009. Ταυτόχρονα, το μπαράζ εξεταστικών για όλους τις χρονικές περιόδους, πλην αυτής του Κ. Καραμανλη, επιβεβαιώνει ότι η δεξιά φιλική εταιρεία δεν είναι τόσο μυστική. Τέλος, η απορία εκατομμυρίων Ελλήνων λύθηκε: ο Κ. Καραμανλής μιλάει. Όχι για τον διπλασιασμό των χρεών και το έλλειμμα 35 δισ. ευρώ, αλλά για το Βατοπαίδι», αναφέρεται στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)