Κόμματα

22 Φεβρουαρίου 2017 16:23 Τελευταία ενημέρωση : -

ΝΔ: τι λέει ο κ. Τσίπρας που το Die Linke προτείνει Grexit;

Η αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνει μιας σειράς ερωτημάτων στον Αλέξη Τσίπρα, για τους συνοδοιπόρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή.

ΝΔ: τι λέει ο κ. Τσίπρας που το Die Linke προτείνει Grexit;
-

«Η επικεφαλής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς “Die Linke”, Σάρα Βάγκενκνεχτ, προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στις 16 Δεκεμβρίου, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με αντιπροσωπεία του κόμματος, ενώ παράλληλα μίλησε στο συνέδριό του στο Βερολίνο» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, επιτιθέμενη στον Πρωθυπουργό . 

Η ΝΔ απευθύνει μια σειρά ερωτημάτων προς τον Πρωθυπουργό, αναφέροντας: 

  • «Είχε γνώση ο κ. Τσίπρας για την επίσημη θέση του “Die Linke”, όπως εκφράστηκε μέσω της επικεφαλής του; 
  • «Συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντηση και, αν ναι, ποια ήταν η αντίδρασή του; 
  • «Καταδικάζει η Κυβέρνηση τη θέση που διατύπωσε το  “Die Linke” στο Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς;
  •  Σε κάθε περίπτωση να υποθέσουμε πως το “Die Linke” ανήκει πλέον στους “ακραίους κύκλους της Ευρώπης, στους προδότες και τους ανόητους”, όπως πολλάκις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πει;».

Χρηστίδης: η σιωπή Τσίπρα – Παπαδημούλη είναι συνενοχή

Σε δήλωση του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, αναφέρει «Τι έχει να πει ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Παπαδημούλης για τις δηλώσεις του γερμανικού αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, "Die Linke" που προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ; Εδώ και τώρα οφείλουν  να καταδικάσουν, όσους παίζουν με την θέση της Ελλάδας στο ευρώ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η σιωπή είναι συνενοχή. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)