Βουλή

21 Δεκεμβρίου 2016 13:24

“Καταιγίδα” τροπολογιών με άρωμα …ρουσφετιού στην Βουλή

Προβλέπουν ως και διαγραφή προστίμων για εκλογικές παραβάσεις ή νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Σήμερα η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής για το 2016.

“Καταιγίδα” τροπολογιών με άρωμα …ρουσφετιού στην Βουλή
-

"Καταιγίδα" τροπολογιών στην Βουλή, που ολοκληρώνει σήμερα το νομοθετικό της έργο με τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον χωρικό σχεδιασμό, κατά την ψήφιση του οποίου θα γίνει και η ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, θέμα το οποίο προκαλεί την έντονη αντίδραση των δανειστών, που ζητούν ως και την έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.

Μέχρι στιγμής οι υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες έχουν φθάσει τις 38 (19 υπουργικές και 19 βουλευτικές) για θέματα άσχετα με το συζητούμενο νομοσχέδιο. Μάλιστα πολλές απο αυτές έχουν έντονο άρωμα ...ρουσφετιού, καθώς αφορούν μέχρι και την διαγραφή προστίμων για παράβαση του νόμου περί εκλογικών δαπανών.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είναι έντονες. Χαρακτηριστική είναι η έκρηξη οργής του Γιάννη Μανιάτη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που ανέφερε ότι η Βουλή μετατρέπεται σε ...πλυντήριο της ανικανότητας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αδιανόητο οι τροπολογίες να είναι περισσότερες από τα άρθρα του νομοσχεδίου» είπε, με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη να απαντά ότι πιέζει ο χρόνος και πως επί ημερών προηγούμενης κυβέρνησης ήταν πολύ περισσότερες οι τροπολογίες που κατατίθεντο στο τέλος της χρονιάς.

Την ίδια ώρα, που οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μιλούν για προεκλογικές διευθετήσεις, ερωτηματικά προκαλούν δύο τροπολογίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη που υπογράφουν η Μαρία Θελερίτη, ο Σπύρος Λάππας και ο Αναστάσιος Πρατσόλης προβλέπει τη διαγραφή βεβαιώσεων για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί λόγω παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας. Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αιτιολογώντας την κίνησή τους αυτή μιλούν για την ανάγκη εξάλειψης αδικιών που προέκυψαν από περιπτώσεις ακραίας εφαρμογής του νόμου.

Η δεύτερη τροπολογία, που υπογράφεται από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Καρακώστα, δίνει τη δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων σε άγνωστο αριθμό πολιτών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς ανακοίνωσε, ότι αντιδρώντας στην πρακτική της βροχής τροπολογιών, το Ποτάμι θα αποχωρήσει από την βραδινή ψηφοφορία, που αφορά – και – την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Η "καταιγίδα" των τροπολογιών προκάλεσε την εκρηξη του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, που αγανακτισμένος πέταξε τα πρακτικά στον αέρα!

Κεγκέρογλου - Βουλή

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos