Γενικά

15 Σεπτεμβρίου 2016 11:26

“Βόμβα” Βουδούρη: Σε φίλους η ανάθεση έργων για τα hot spots

Λάβρος ο παραιτηθείς ΓΓ Πρώτης Υποδοχής, Οδυσσέας Βουδούρης. Προσωπικές βολές κατά Μουζάλα. Πώς αντιδρά ο αν.Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

“Βόμβα” Βουδούρη: Σε φίλους η ανάθεση έργων για τα hot spots
-

Βαριές δημόσιες καταγγελίες για κακοδιοίκηση έγιναν από πλευράς του παραιτηθέντος ΓΓ Πρώτης Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη, ενώ το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο πρόσφατα παραιτηθείς από τη θέση, Ο.Βουδούρης, δεν σκοπεύει να σωπάσει από εδώ και στο εξής, αντιθέτως, προετοιμάζεται για συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης και διαπροσωπικές συζητήσεις, ο επί εξαμήνου ΓΓ Πρώτης Υποδοχής βάλει κατά του Γιάννη Μουζάλα, κατηγορώντας τον ότι, αφενός δεν τηρεί τη συμφωνία που έχει κάνει η Ελλάδα για το προσφυγικό και τους νόμους που ψηφίστηκαν, αφετέρου ότι, αναθέτει έργα σε γνωστούς του..

Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής «καλύπτει την ανεπάρκειά του» του αξιοποιώντας την επικοινωνιακή του δεινότητα, ενώ κάνει «ανοίγματα στην αντιπολίτευση», ζητώντας συγγνώμες, όπως «έκανε με τον Ν.Δένδια».

Οι επί προσωπικού επιθέσεις δεν προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη Μουζάλα, όπως ούτε και οι καταγγελίες για εξωθεσμική λειτουργία του, με φιλικά πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και παίζουν ρόλο «άτυπου προσωρινού συντονιστή», στις δομές φιλοξενίας προσφύγων, όπως είχε γίνει και με την κοπέλα σε Κέντρο των Σερρών, η οποία κέρδισε το διαγωνισμό για τη σίτιση των προσφύγων και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο πατέρας της ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε, επιπλέον, τον Υπουργό ότι, στάθηκε «εμπόδιο» στην εφαρμογή της πολιτικής, την οποία ο Ο.Βουδούρης είχε εντολή από τον Πρωθυπουργό να εφαρμόσει και του απέδωσε τις ευθύνες για το ότι μέχρι σήμερα οι δομές παραμένουν «αδιοίκητες».

Συμφώνησε με την «πολιτική της κυβέρνησης» και με την εφαρμογή του νόμου του περασμένου Απριλίου, για μεταφορά της αρμοδιότητας λειτουργίας των δομών φιλοξενίας προσφύγων στη Γραμματεία Υποδοχής, χαρακτήρισε ωστόσο «έντιμη» την απόφασή του να παραιτηθεί, αφού «δεν μπορούσε να μένει διακοσμητικός». Τέλος, αρνήθηκε ότι με τη στάση του υπονομεύει την κυβέρνηση. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)