Βουλή

01 Απριλίου 2016 20:33

“Αντάρτικο” στον ΣΥΡΙΖΑ για την χορήγηση ασύλου

Κόντρα στην επίσημη θέση του κόμματος πήγαν, στη Βουλή, Χριστοδουλοπούλου και Κατριβάνου.

“Αντάρτικο” στον ΣΥΡΙΖΑ για την χορήγηση ασύλου
-


Μέτωπο με την κυβέρνηση στο ζήτημα της χορήγησης ασύλου άνοιξαν Τασία Χριστοδουλοπούλου και Βασιλική Κατριβάνου της ομάδας των «53» που πήγαν κόντρα στην επίσημη θέση του κόμματος.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε επί της αρχής και άρθρων του νομοσχεδίου μετά από αίτημα της ΝΔ, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, η προκάτοχος του Γιάννη Μουζάλα δήλωσε «παρών» στο επίμαχο άρθρο 60, ενώ η Βασιλική Κατριβάνου είπε «όχι».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι κ.κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Βασίλης Κόκκαλης. Οι δύο πρώτοι με επιστολή τους που δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα δηλώνουν ότι εάν ήταν παρόντες θα στήριζαν το νομοσχέδιο. Ο Βασίλης Κόκκαλης ήταν αδικαιολόγητα απών.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ενώ καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Απόντες ήταν 7 βουλευτές από τη ΝΔ, μεταξύ αυτών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, 5 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανάμεσα τους και η Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και 3 βουλευτές του, 3 βουλευτές από το Ποτάμι και οι ανεξάρτητοι Νίκος Νικολόπουλος και Λεωνίδας Γρηγοράκος. Από τους, συνολικά, 276 παρόντες βουλευτές, "ναι" ψήφισαν οι 169 ενώ "όχι" οι 107.  

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)