Βουλή

21 Ιανουαρίου 2016 11:24

Πετρόπουλος: Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους

Διάταξη παράτασης του δικαιώματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πετρόπουλος: Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους
-

Διάταξη που θα παρατείνει το δικαίωμα πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, θα φέρει η κυβέρνηση, ενώ μέριμνα θα ληφθεί και για το σύνολο των ανασφάλιστων με την εφαρμογή άλλων διατάξεων οι οποίες ήδη ισχύουν.

Ο Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Λαζαρίδη για τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών, αναφέρθηκε στην ανάγκη εκλογίκευσης του συστήματος, καθώς –όπως είπε- δεν μπορεί να καταβάλλουν την ίδια εισφορά επαγγελματίες με ετήσια έσοδα 5.000 ευρώ και με εκείνους που δηλώνουν έσοδα 500.000 ευρώ.

Επανέλαβε δε, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας η μαύρη τρύπα από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία κυμαίνεται στα 6 δις ευρώ. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)