Κόμματα

22 Νοεμβρίου 2015 10:27

Αναβλήθηκαν οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Την αναβολή αποφάσισε μετά από έκτακτη συνεδρίασή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Μεταβατική πρόεδρο τη Μαριέττα Γιαννάκου ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναβλήθηκαν οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία
-

Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε μετά από έκτακτη συνεδρίασή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος.

Η ΚΕΦΕ συνεδρίασε εκτάκτως στη Συγγρού για να αποφασίσει επί του θέμματος, μετά το πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα που δεν επέτρεψε την έναρξη της διαδικασίας. Η όλη κατάσταση ανάγκασε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να περιμένουν στα εκλογικά κέντρα για πάνω από τρεις ώρες.

"Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται" αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

Την αναβολή της διαδικασίας ζήτησε νωρίτερα και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν δεν αναβληθούν οι εκλογές, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος.

«Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους και πρέπει να παραιτηθούν» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι εξέφρασε από χθες την ανησυχία του στην ΚΕΦΕ για την εκλογική διαδικασία.

Την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τους άλλους τρεις υποψηφίους σε συνάντηση το απόγευμα.

Την παραίτηση των υπευθύνων για το φιάσκο με την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία ζητά ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με μήνυμά του μέσω Twitter. «Προστατεύστε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παραιτήσεις των υπευθύνων τώρα», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό ο Γιώργος Κουμουτσάκος, «φωτογραφίζοντας» τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)