Βουλή

05 Νοεμβρίου 2015 18:37

Επιμένει ο Φίλης στην «επιστημονική του άποψη» περί Γενοκτονίας

«Δεν αλλάζω την άποψη μου, δεν είμαι καραγκιόζης ούτε πολιτικάντης», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας.

Επιμένει ο Φίλης στην «επιστημονική του άποψη» περί Γενοκτονίας
-


"Παραποίηση" των λεγομένων του κατήγγειλε ο Νίκος Φίλης, δηλώνοντας, από του βήματος της Βουλής πως "είπα ότι ως Υπουργός εφαρμόζω όσα ορίζει η Πολιτεία, σέβομαι την απόφαση της Βουλής, σέβομαι τον πόνο των Ποντίων".

Ταυτοχρόνως, διευκρίνισε ότι εξέφρασε την προσωπική του άποψη, που ήταν σε άλλο μήκος κύματος, όταν ερωτήθηκε για την "επιστημονική του άποψη" για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Απέρριψε το επιχείρημα ότι οι δηλώσεις του πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων, κάνοντας λόγο για "κίβδηλο πατριωτισμό και πατριδοκαπηλία" από την Αντιπολίτευση, η οποία "σήκωσε" ένα θέμα που ουσιαστικά δεν υπάρχει για να επιτεθεί στην Κυβέρνηση της Αριστεράς, αφήνοντας αιχμές για "απόπειρα πολιτικής κερδοσκοπίας".

Ο κ. Φίλης απέρριψε και το επιχείρημα ότι η διατύπωση διαφορετικών απόψεων δίνει επιχειρήματα στους αντιπάλους μας,  

"Δεν χαίρομαι για τίποτα, δεν λυπάμαι για τίποτα, χαίρομαι διότι όταν ερωτώμαι δεν αλλάζω την άποψη μου, δεν είμαι καραγκιόζης ούτε πολιτικάντης" τόνισε, χαρακτηριστικά ο Υπουργός Παιδείας, συμπληρώνοντας "μπορείτε να μου ζητήσετε να το ξανασκεφθώ, αυτό είναι άλλο πράγμα".

Βολές εναντίον της "επιστημονικής άποψης" του Νίκου Φίλη εξαπέλυσε, νωρίτερα, και ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης.   

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)