Κόμματα

19 Οκτωβρίου 2015 14:59

ΝΔ: “Φουλ” οι μηχανές των τεσσάρων υποψηφίων

Η πρώτη συγκέντρωση Τζιτζικώστα απόψε στην Αθήνα. Σε τι εστιάζει κάθε υποψήφιος Πρόεδρος. Εκτός Ελλάδος μεταφέρεται η «μάχη» για την ηγεσία της ΝΔ.

ΝΔ: “Φουλ” οι μηχανές των τεσσάρων υποψηφίων
-

«Ανεβάζουν στροφές» ημέρα με την ημέρα οι τέσσερις διεκδικητές, περίπου έναν μήνα πριν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο υποψήφιος και υπηρεσιακός Πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επαναλαμβάνοντας το Σάββατο από την Κοζάνη όπου βρέθηκε για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, την Κυριακή από την Έδεσσα από όπου έστειλε αυστηρά μηνύματα στην Κυβέρνηση για το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά, όπως και με δήλωση του πριν από λίγο για την επερχόμενη φοροκαταιγίδα, ρίχνει βάρος στην άσκηση «σκληρής» αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση, επιδιώκοντας να δείξει ότι έχει όλα τα φόντα για την θέση του Αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και «εν δυνάμει Πρωθυπουργού», προσπαθώντας παράλληλα μέσω των τοποθετήσεων του να τονώσει το «δεξιό» προφίλ του. 

Στον αντίποδα, ο έτερος υποψήφιος, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος οργώνει την επικράτεια από άκρου εις άκρον και απόψε θα απευθύνει την πρώτη κεντρική ομιλία του στην Αθήνα, αναδεικνύει διαρκώς την ανάγκη για έναν ισχυρό αέρα ανανέωσης στην Νέα Δημοκρατία, προβάλλοντας ένα σχέδιο ανάταξης και ανασυγκρότησης, ενώ παράλληλα ασκεί έντονη, καίρια κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δημοσιοποίησε το πρώτο προεκλογικό του σποτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αύριο και μεθαύριο θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, ενώ χθες περιόδευσε σε Θήβα, Λιβαδειά και περιοχές της Εύβοιας επικεντρώνοντας τα πυρά του στην κυβέρνηση. 

Σε ότι έχει να κάνει με τα εσωκομματικά – πέραν του «πακέτου προτάσεων» για την ανανέωση και την ενδυνάμωση της απήχησης της Νέας Δημοκρατίας - αναδεικνύει θέματα που αφορούν την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, προβάλλοντας λόγου χάρη την ανάγκη να υπάρχει σαφής χρονική θητεία για τον Πρόεδρο και να διεξάγεται κάθε χρόνο συνέδριο του κόμματος.

Σε περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισκέφθηκε την Αμφίπολη και ενημερώθηκε από την Κατερίνα Περιστέρη για την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά, ενώ είχε συναντήσεις μεταξύ άλλων και με ελεύθερους επαγγελματίες,  στους οποίους επεσήμανε ότι είναι και ο ίδιος άνθρωπος της αγοράς και ξέρει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που πρέπει να διαχειριστεί ο αρχηγός ενός κόμματος εξουσίας, όπως η Νέα Δημοκρατία.

Η «μάχη» για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στα τέλη της εβδομάδας θα …μετακομίσει εκτός Ελλάδας, καθώς μετά από πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όλοι οι υποψήφιοι θα πάρουν μέρος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)