Κόμματα

01 Σεπτεμβρίου 2015 15:41

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία της ΚΕ της νεολαίας του

Συνεχίζεται η «αιμορραγία» στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτός από την πλειοψηφία της νεολαίας του κόμματος, μια ακόμα συνιστώσα ακολουθεί την Λαϊκή Ενότητα.

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία της ΚΕ της νεολαίας του
-

 

Οι απειλές που προέρχονταν από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, για αποχώρηση από το κόμμα μετά την μνημονιακή στροφή του έγιναν πράξη και λίγες μέρες μετά την παραίτηση 7 μελών της ΚΕ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν στη Λαϊκή Ενότητα, σειρά πήραν 37 μέλη που αποτελούν την πλειοψηφία της ΚΕ και τα οποία συνυπογράφουν επιστολή στην οποία καταγγέλλουν τις επιλογές της ηγεσίας γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την αποχώρηση τους από το κόμμα.

Στην πολυσέλιδη επιστολή αποχώρησης τους επικρίνουν την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές και την προκήρυξη εκλογών, χωρίς να έχει προηγηθεί συνέδριο του κόμματος. Παράλληλα δε καλούν τους πολίτες να στηρίξουν αντιμνημονιακά ψηφοδέλτια, χωρίς όμως να αποσαφηνίζουν  τι θα πράξουν οι ίδιοι στη συνέχεια:

 Η νέα περίοδος στην οποία έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά για εμάς όχι μια τακτική ή μερική υποχώρησή του σε σχέση με τις επιδιώξεις και εξαγγελίες του, αλλά μια στρατηγική ήττα ή, ακόμα καλύτερα, μια χρεοκοπία. Η ψήφιση του 3ου Μνημονίου, η ενεργητική υποστήριξή του και η μετατροπή του σε στρατηγικό ορίζοντα, ο άνευ όρων κυβερνητισμός και η πλήρης περιθωριοποίηση και απαξίωση του κόμματος, συνιστούν τους βασικούς λόγους γι' αυτή τη χρεοκοπία, καθώς και για το γεγονός πως πλέον δεν μπορούμε να δούμε τους εαυτούς μας εντός ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως και να υπερασπιστούμε την επιδίωξη της συνέχισης μιας αριστερής στρατηγικής με όχημα τον μεταλλασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν.

Και προσθέτουν μεταξύ άλλων, «Η προκήρυξη των εκλογών, με τις ευλογίες μάλιστα των δανειστών, πριν την πραγματοποίηση του έκτακτου συνεδρίου που είχε αποφασίσει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει κάθε συζήτηση περί απεγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ από τον μνημονιακό μονόδρομο στον οποίο εισέρχεται μέρα με τη μέρα. Σε αυτό το πλαίσιο, η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών, δηλαδή η επιλογή του καλύτερου διαχειριστή της μνημονιακής πραγματικότητας και η αναζήτηση μεταρρυθμίσεων σε προοδευτική(;) κατεύθυνση στην περιφέρεια του μνημονίου, μας αφήνει παγερά αδιάφορες/ους από αριστερή σκοπιά.

Επιπλέον, ακόμη και πέρα από τη συντριπτική για όλη την κοινωνία υποχώρηση απέναντι στις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού, η κρίση της συλλογικής λειτουργίας, η απαξίωση της εσωτερικής δημοκρατίας και των ειλημμένων αποφάσεων των οργάνων, με ευθύνη της ηγεσίας της κυβέρνησης, είναι ενδεικτικές της πορείας της μετάλλαξης που έχει αρχίσει να χαράσσεται». 

Αποχώρησε και ο εκ των λογογράφων του Τσίπρα

Χθες αποχώρησε από το κόμμα και ο Θανάσης Κόλιας, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ένας από τους λογογράφους του. στην επιστολή του αναφέρει ότι είχε διαφωνήσει με την τακτική του κόμματος, αρχής γενομένης από την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο κ. Κόλλιας θα ακολουθήσει σε πολιτικό επίπεδο την κα. Κωνσταντοπούλου στις μελλοντικές πρωτοβουλίες της.

Κι άλλη συνιστώσα εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ

Την προσχώρηση της στην Λαϊκή Ενότητα, ανακοίνωσε άλλη μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η Κομμουνιστική Τάση.Η ΚΟ.ΤΑ αποτελούσε μια από τις μικρότερες σε αριθμό μελών, συνιστώσες, του ΣΥΡΙΖΑ.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)