Γενικά

24 Αυγούστου 2015 14:47

Παραιτήθηκε ο Κορωνάκης από Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήνει αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα. "Ταραχώδης" η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιός ο ρόλος του Στρατού;

Παραιτήθηκε ο Κορωνάκης από Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
-

Την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε, ο Τάσος Κορωνάκης, με την έναρξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο κ. Κορωνάκης, στην τοποθέτηση του άφησε αχιμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, ότι λειτούργησε και έλαβε τις κρίσιμες αποφάσεις - για την παραίτηση της Κυβέρνησης και την δρομολόγηση πρόωρων εκλογών - ουσιαστικά ερήμην του κόμματος.

Αναμένεται, μετά το τέλος της συνδρίασης της "ταραχώδους" Πολιτικής Γραμματείας, ο κ. Κορωνάκης να δημοσιοποιήσει το κείμενο της παραίτησής του.

Παραιτείται και παρουσιάζεται ο Κορωνάκης

Επισήμως, σύμφωνα με συνεργάτες του, η παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη απο την θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνδέεται με το γνωστό θέμα της μη εκπλήρωσης -ως σήμερα - των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ωστόσο σημερινά δημοσιεύματα επιμένουν ότι εκλήθη στις 3 Σεπτεμβρίου να παρουσιαστεί στις Ένοπλες Δυνάμεις για να υπηρετήσιε την θητεία του.

Η υπόθεση του 40χρονου -τέως πλέον - Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει σάλο, όταν αποκαλύφθηκε προσφάτως ότι ήταν ανυπότακτος. Μάλιστα, 22 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη, είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, επικαλούμενοι επίσημα έγγραφα του Στρατολογικού Γραφείου Ανατολικής Αττικής αλλά και του Φύλλο Μητρώου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, ο κ. Κορωνάκης είχε ζητήσει και λάβει δύο φορές εξάμηνη αναβολή κατάταξης, με την τελευταία να λήγει τον Νοέμβριο του 2005!

Μάλιστα, οι βουλευτές της ΝΔ υπαινίσσονταν στην ερώτησή τους ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση, ώστε η Αστυνομία να μην μπορεί να του επιδώσει φύλλο κατάταξης!

Κατόπιν αυτών ο κ. Κορωνάκης κηρύχθηκε «ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης» και μηνύθηκε με βάση τις σχετικές διατάξεις.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)